Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Idrettsgaver gir skattefradrag!

DAGBLADET HADDE

et oppslag fredag 8. oktober hvor det påstås at man får skattefradrag når man gir gaver til menigheten, men ikke hvis man gir penger til lokale idrettslag. Dette er helt feil. Det blir ikke noe riktigere av at avisen gjentar påstanden på lederplass 11. oktober. La det være helt klart. Gaver til lokal barne- og ungdomsidrett gir skattefradrag. Betingelsen er at de er tilsluttet en nasjonal organisasjon, noe nær sagt alle idrettslag er. En far som ønsker å gi en gave til sønnens fotballag kan altså få skattefradrag for det.

Skattefradraget for gaver til frivillige organisasjoner er en historisk satsing på frivillig sektor. Da regjeringen utvidet fradraget fra 900 kr til 6000 kr økte gavene til frivillig arbeid merkbart. Flere gir og de gir mer enn før. Det er lagt til grunn at det i 2004 blir søkt om skattefradrag for om lag 800 millioner «gavekroner». Neste år foreslår regjeringen å utvide fradraget til 12 000 kr, samt å inkludere tros- og livssynssamfunn som av teologiske grunner ikke ønsker å inngå i en nasjonal overbygning. Dersom det er andre lokale organisasjoner som ikke får godkjent at pengegaver gir rett til skattefradrag, må de søke om å bli omfattet av ordningen. Staten vil anslagsvis gi en skattelette på over 300 millioner kroner neste år, på grunn av skattefradraget.

DETTE ER MYE,

men godt anvendte, penger fra statens side. Frivillighet er en bærebjelke i samfunnet. Ulike former for frivillig innsats er helt sentrale for at samfunnet skal fungere. Skattefradraget sikrer idretten og andre frivillige organisasjoner sårt tiltrengte frie inntekter. Derfor har også frivillige organisasjoner uttrykt at de ønsker seg en utvidelse av ordningen, noe regjeringen nå foreslår. Frivillig innsats og dugnadsånden står sterkt i Norge og slik ønsker vi det skal være også i framtiden. Frivilligheten representerer en viktig ressurs vi ikke klarer oss uten. En bedre ordning skal en lete lenge etter. Hver statlig krone støtter opp om givergleden i det norske folk, enten man gir til menigheten, det lokale idrettslaget eller til de over 200 andre landsomfattende organisasjonene som har registrert seg i ordningen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media