Idrettsgaver gir skattefradrag!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAGBLADET HADDE

et oppslag fredag 8. oktober hvor det påstås at man får skattefradrag når man gir gaver til menigheten, men ikke hvis man gir penger til lokale idrettslag. Dette er helt feil. Det blir ikke noe riktigere av at avisen gjentar påstanden på lederplass 11. oktober. La det være helt klart. Gaver til lokal barne- og ungdomsidrett gir skattefradrag. Betingelsen er at de er tilsluttet en nasjonal organisasjon, noe nær sagt alle idrettslag er. En far som ønsker å gi en gave til sønnens fotballag kan altså få skattefradrag for det.

Skattefradraget for gaver til frivillige organisasjoner er en historisk satsing på frivillig sektor. Da regjeringen utvidet fradraget fra 900 kr til 6000 kr økte gavene til frivillig arbeid merkbart. Flere gir og de gir mer enn før. Det er lagt til grunn at det i 2004 blir søkt om skattefradrag for om lag 800 millioner «gavekroner». Neste år foreslår regjeringen å utvide fradraget til 12 000 kr, samt å inkludere tros- og livssynssamfunn som av teologiske grunner ikke ønsker å inngå i en nasjonal overbygning. Dersom det er andre lokale organisasjoner som ikke får godkjent at pengegaver gir rett til skattefradrag, må de søke om å bli omfattet av ordningen. Staten vil anslagsvis gi en skattelette på over 300 millioner kroner neste år, på grunn av skattefradraget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer