UTAGERENDE SPORT: Idrettshistorien er full av kriminalitet, av brudd på ethvert fair play-reglement, og av rus og utagerende livsførsel. Her er Petter Northug i Meråker, på sin første treningsøkt etter fyllekjøringa. Foto: Ole Morten Melgård
UTAGERENDE SPORT: Idrettshistorien er full av kriminalitet, av brudd på ethvert fair play-reglement, og av rus og utagerende livsførsel. Her er Petter Northug i Meråker, på sin første treningsøkt etter fyllekjøringa. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

Idrettskriminalitetens historie

IDEER: En promillekjørende idrettsutøver ikke akkurat er noen sensasjon. Idrettshistorien er nemlig full av kriminalitet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I skrivende stund har Facebook-gruppen «For oss som støtter Petter Northug uansett» drøyt 75 000 likes, mens gruppen «For oss som ikke støtter Petter Northug uansett» har 29.

Støtten er nok ikke så ubetinget som ordet «uansett» skulle tilsi. Om Northug skulle begå samme lovbrudd en gang til om en måned eller et år, ville nok flere komme i tvil.

Men toppidrettsutøvere tilbes på en måte som ligner beundringen som blir popstjerner til del, og tilhengerne vil strekke seg langt for å nedtone eller bortforklare betydningen av feil og tabber.

Kan fortegne virkeligheten

Selv om beundrernes fan-briller kan fortegne virkeligheten, skal man ikke se bort fra at de kan ha gode grunner til det. Ikke minst fordi en promillekjørende idrettsutøver ikke akkurat er noen sensasjon.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn