DEBATT

Debatt: Norsk idrett

Idrettstoppenes lydige vaktbikkje

Dagbladets Esten O. Sæther er en kunstner med ord, men strever mer med korrekte tall og fakta.

IDRETTSTOPPER: Idrettspresident Tom Tvedt skal, i likhet med Dagbladets kommentator, ikke ha vært så begeistret for «protestgruppa» som kaller seg «Ni eldre menn». Men kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) ville gjerne høre hva de hadde å melde. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
IDRETTSTOPPER: Idrettspresident Tom Tvedt skal, i likhet med Dagbladets kommentator, ikke ha vært så begeistret for «protestgruppa» som kaller seg «Ni eldre menn». Men kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) ville gjerne høre hva de hadde å melde. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I sin kommentarartikkel i Dagbladet 8. desember raljerer sportskommentator Esten O. Sæther med undertegnede og vår idrettspolitiske ressursgruppe «ni eldre menn». Han kritiserer samtidig kulturminister Linda Hofstad Helleland for at gruppen etter sigende er blitt «invitert inn til kulturministeren» for å fremme våre synspunkter på styringen av norsk idrett.

Dessverre er Sæther betydelig flinkere i omgangen med ord enn med fakta. Regnemester Sæther evner nemlig å lese NIFs tall på idrettsregistreringen på en interessant måte.

Idrettsregistreringen i NIF forteller nemlig at summen av utøvere i de fire idrettene Sæther nevner i alderen 13–19 år (friidrett, håndball, fotball og ski) er tilnærmet lik i 2015 som den var i 2005. Med den store befolkningsøkningen vi har hatt i samme periode er reduksjonen i realiteten svært stor. I sin kommentar fikk Sæther dette til å bli en økning på opptil 100 prosent!

I sin kommentarartikkel utroper Sæther meg som leder for «ni gamle menn», og gjør et artig poeng ut av vårt såkalte «eldreopprør» innen idretten. Mitt påståtte lederskap for gruppen var fram til nå helt ukjent for oss ni. Og nå er vi ikke «ni eldre menn» lenger – Sæthers nye benevnelse er «gamle menn». Vi er dessuten både «gretne» og «grinete». Vi morer oss kostelig over å ha blitt oppgradert, og selv føler jeg meg beæret over at selveste Sæther gir meg en slik tillit som sjef over størrelser som blant andre Nils Arne Eggen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer