Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Idris Elba «blir trist» av Bond-diskusjon

- Det handler bare om hudfargen min, sier den britiske skuespilleren.

BOND-NEI: Idris Elba avviser at han blir den neste James Bond: Foto: Taylor Jewell / Invision / AP / NTB scanpix
BOND-NEI: Idris Elba avviser at han blir den neste James Bond: Foto: Taylor Jewell / Invision / AP / NTB scanpix Vis mer

Innspillingen av storfilmen «Bond 25» er for lengst kommet godt i gang, blant annet med innspilling i Norge.

Den kommende filmen om agent 007 tar utgangspunkt i James Bond som nyter en slags pensjonisttilværelse på Jamaica, men som i kjent stil vikles inn i hendelser som setter en stopper for de bedagelige livet på den karibiske øya.

Hvem blir neste James Bond?

Det er for lengst kjent at det storslagne jubileumsprosjektet markerer skuespiller Daniel Craigs siste runde som James Bond, og «Bond 25» er den femte gangen Craig spiller den ikoniske actionhelten.

Spekulasjonen og diskusjonene om hvem som trolig blir, eller bør bli, den neste James Bond har lenge gått høyt.

Navn som Tom Hiddleston, Tom Hardy og Richard Madden har vært nevnt.

Det har også Idris Elba, kanskje aller best kjent for sin rolle som Stringer Bell i den bejublede HBO-serien The Wire, og som sjefetterforsker John Luther i Luther.

I august i fjor hadde Elba selv det morsomt med spekulasjonene om at han kan være den neste James Bond, da han la ut en Twitter-melding der han skrev:

«Mitt navn er Elba. Idris Elba».

Like etter «dementerte» han seg selv og ba folk om å ikke tro på «hypen».

Like fullt har navnet hans til stadighet dukket opp når folk skal diskutere James Bonds framtid, selv om ikke alle har vært like begeistret. Noen har gitt til uttrykk skepsis, fordi Elba er svart. Skulle han da få rollen som James Bond, ville han blitt den første fargede James Bond.

EKSKLUSIVT I NORGE: James Bond i Norge - og her er opptak fra innspillingen! Video: Splash News Vis mer

- Blir litt trist

I et ferskt intervju med Vanity Fair kommenterer Elba ryktene om at det er han som skal ta over stafettpinnen etter Daniel Craig. Han avviser det, samtidig som han forteller om skuffelsen over at hans hudfarge i det hele tatt er et tema.

- Man blir jo litt trist når man ser eldre folk si: Det går ikke an. Og så handler det om hudfargen min. Og hvis det ikke går bra, eller det går bra, var det på grunn av hudfargen min? Det ville vært en vanskelig posisjon å sette meg selv i når jeg ikke må, sier Elba, som altså ikke ser ut til å være all verdens interessert i rollen.

Eller, helt avvisende er han ikke.

- Har jeg lyst til å spille James Bond? Jeg vill sagt: Ja! Det fascinerer meg. Men jeg har ikke gitt uttrykk for at jeg vil være den svarte James Bond, sier Elba.

Den britiske skuespilleren har også tidligere slått ned rykter om at han skal være aktuell som James Bond. Han har gitt uttrykk for at han ikke ønsker å ta på seg en rolle som «definerer» ham.

- Bond er en av de største franchisene i verden, og av den grunn så vil den personen som ender opp med å spille den, også leve den. Du er den karakteren, og er kjent som den karakteren i mange, mange år. Jeg lager karakterer som kan leve ved siden av Idris. Ikke en som tar fullstendig over og definerer meg, sa Elba til Event Magazine.

FERSKE BILDER: Biljakt i høyt tempo på Atlanterhavsvegen under James Bond-innspillingen på torsdag. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Innspilling i Norge

Når det gjelder den kommende jubileumsfilmen så har som kjent deler av innspillingen funnet sted i Norge. I januar fikk filmen tildelt 47 millioner kroner av Norsk filminstitutt gjennom insentivordningen for film, noe som betyr at produksjonen har planer om å legge igjen rundt 200 millioner kroner i Norge.

Så langt har det blant annet blitt spilt inn stunkjøringsscener på Atlanterhavsveien, og i mars fikk Dagbladet tak i eksklusive videoopptak fra innspillingen på Østlandet.

I tillegg til Daniel Craig er skuespiller Rami Malek bekreftet i en sentral rolle som hovedskurk i filmen. Andre som returnerer til Bond-verdenen er Léa Seydoux (Dr. Madelaine Swann), Ralph Fiennes (M), Ben Whishaw (Q), Naomie Harris (Miss Moneypenny), Jeffrey Wright (Felix Leitner) og Rory Kinnear (Bill Tanner). Nykommerne er Ana de Armas, Billy Magnussen, Dalí Benssalah, Lashana Lynch og David Dencik.

Filmen er forventet å ha premiere i april 2020.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media