Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Idris Elba om status som sexsymbol: - Veldig pinlig

Dagbladet møtte stjerna i London.

STORE AMBISJONER: Idris Elba er snart å se på den norske tv-skjermen igjen. Selv om han har latt fjerde sesong av «Luther» bli med en dobbeltepisode-spesial, har han store ambisjoner på vegne av den plagede London-etterforskeren. Foto: NTB Scanpix
STORE AMBISJONER: Idris Elba er snart å se på den norske tv-skjermen igjen. Selv om han har latt fjerde sesong av «Luther» bli med en dobbeltepisode-spesial, har han store ambisjoner på vegne av den plagede London-etterforskeren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): Fredag gjør Hollywood-stjerna Idris Elba comeback på norske TV-skjermer i rollen han vant Golden Globe for i 2012. Og selv om han har latt fjerde sesong av «Luther» bli med en dobbeltepisode-spesial, har han store ambisjoner på vegne av den plagede London-etterforskeren.

- Her er mine tanker: La oss prøve forskjellige inkarnasjoner av Luther. Dette materialet kan leve i mange rom, hevder Elba overfor Dagbladet på et luksushotell i samme by.

- Jeg ville elske å se et intellektuelt og saktegående teaterstykke om John Luther, like mye som jeg ville elske å se en episk versjon på kinolerretet. Begge deler er veldig gjennomførbart og kan bli en realitet, legger han offensivt til.

Bond-parallell Mens det har gått sport i å lansere ham som den første svarte Bond - den foreløpig siste til å legge inn et godt ord var «Star Trek»-kollega Chris Pine - er Elba mest fokusert på signaturfiguren. 

- Strengt tatt vil jeg ikke snakke om dette mer, brummer han cockney-bryskt når 007-kandidaturet blir brakt på bane.  

- Men hvis vi først skal diskutere spennende skikkelser, har også John det i seg til å bli en superfranchise. I likhet med Bond er han en fyr som går sine egne veier - dessuten ville det gi meg sjansen til å bygge noe selv.

- Sier du at du egentlig ikke trenger Bond? 

TV-AKTUELL: Idris Elba har gjort seg bemerka i «Luther», hvor han spiller rollen som den plagede London-etterforskeren John Luther. Foto: NTB Scanpix
TV-AKTUELL: Idris Elba har gjort seg bemerka i «Luther», hvor han spiller rollen som den plagede London-etterforskeren John Luther. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vel, han trenger ikke akkurat meg, heller, parerer en sortkledd Elba og flekker sitt feirede ulveglis.

Sexy DJ Siden han slo gjennom som narkobaronen Stringer Bell i kultserien «The Wire» tidlig på 2000-tallet, har han hatt nærmest fast plass i ukebladkåringene av «verdens kjekkeste». Elbas høyreiste appell tar neppe skade av at han er musiker og DJ ved siden av - i høst varmet han blant annet opp for selveste Madonna i Berlin. 

- Hvordan forholder du deg til statusen din som sexsymbol?

- Den synes jeg selvsagt er veldig pinlig, uten at den har merkbare konsekvenser for dagliglivet mitt. Jeg har ikke kvinner løpende etter meg, frister i grunnen en temmelig normal tilværelse. Det jeg derimot får høre til stadighet, er: «Mora mi elsker deg!» Jo da, sånn er det alltid: «Kan jeg få ta et bilde til mutter?n?»

«Jungelboken» neste  - Hva kan vi vente oss av deg som Shere Khan i vårens «Jungelboken»?

- Jeg var utrolig beæret over å bli spurt, og tilsvarende nervøs for at vi skulle tukle med en klassiker. Sannheten er at Jon Favreau (regissør og produsent, journ.anm.) har gjenoppfunnet den. Ungene mine, for eksempel, har ikke originalen innabords, og det ville han gjøre noe med. Jeg er svært begeistret for rollen min, som jeg tilnærmet meg som en hvilken som helst annen - med lidenskap og oppriktighet. Spørsmålet jeg stilte meg, var: «Hvordan beveger snakkende tigre seg?» Det ville jeg virkelig til bunns i.

Dyster detektime  Først dukker altså Elba opp i Luther-frakken igjen, i en minisesong som er minst like mollstemt som de forutgående. Det varer ikke lenge før vår mann i East End - som strir med demoner nok på privaten - må hanskes med en sprengstoffkyndig og kannibalistisk massemorder.

- Jeg tror faktisk jeg velger å gjøre Luther når jeg har det som mørkest personlig. Da kan jeg få utløp for alt sammen, erkjenner Elba.

- I øyeblikket føler jeg meg bra - jeg føler meg uthvilt etter å ha lagt bak meg et hektisk år. Da er det ingen vits i å oppsøke Luther. Skjønt, når jeg er trøtt og lei, når jeg er på nippet til å kaste inn håndkleet, da er det fint å kunne vende tilbake til John. Å spille ham gir meg anledning til å kvitte meg med ting. 

- Da blir det vel flere sesonger på sikt?

- Vel, hvis jeg får bestemme, blir det film i neste omgang. Jeg synes vi skal gå rett i angrep. Så gjenstår det å se hva publikum mener om saken. Vi får sjekke hvordan denne blir mottatt, og ta det derfra.

«Luther 4» sendes i to deler på NRK 1 fredag 22. januar fra kl. 22.25. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media