Filmanmeldelse: «The Dry»

Idétørke Down Under

Det australske krimdramaet «The Dry» gjør lite for å skille seg ut blant filmer i samme sjanger.

THRILLER: Dagbladets anmelder kaller denne filmen med Eric Bana i spissen: - En forutsigbar australsk mordgåte. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Omgitt av støv, sand og tørke, ligger det et lite hus på prærien i den lille australske byen Kiewarra. Utenfor huset ligger en død mann, med en hagle som akkurat er blitt brukt mot hans hode. Inni ligger hans døde kone og sønn, og en levende baby.

Klimaendringene vil kanskje forandre måten vi lever på, forteller «The Dry», men noe grunnleggende med menneskets natur vil aldri endres.

Hjemsøkt av fortida

Den australske politimannen Aaron Falk (Eric Bana) drar tilbake til hjemstedet sitt for å delta i begravelsen til barndomsvennen Luke, mannen i den døde familien. Kiewarras innbyggere og politi konkluderer med at det er et selvmords-drap, og er naturlig nok opprørt. Etter å ha blitt overbevist av Lukes mistenksomme foreldre, blir Aaron værende i hjembygda for å gå drapene etter i sømmene.

Samtidig blir Aaron nødt til å undergå samme intense undersøkelser fra lokalmiljøet. Aaron og Lukes venninne Ellie, druknet nemlig under mystiske omstendigheter da de var unge. Mange mener Aaron hadde noe med dødsfallet å gjøre.

Påskekrim i august

«The Dry» har altså et premiss som like gjerne kunne vært påskekrim på NRK1. Handlingen foregår typisk nok et lite miljø hvor alle tror de kjenner alle, helt til hemmeligheter kommer til overflaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer