Idétørke og gamle løsninger i ny innpakning

Ikke alt kan reddes av den tindrende klangen hans.

Idétørke og gamle løsninger i ny innpakning
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Den høytidsstemte singelen og tittelkuttet, «Brother», viser oss at Morten Harket fremdeles har et bankende hjerte for disse rause, melankolske og sødmefylte refrengene som har blitt hans varemerke.

Låten er fin, den. Lun i anslaget med et slør av vemodighet. Men stemmen til Harket kan som kjent flytte fjell og det gir alltid et glimt av håp i tristessen.

«Do You Remember Me» låter som a-ha gjorde på sine siste plater da de valgte det midterste giret. Lett funky, passe slentrende og et par melodilinjer i widescreen-format.

Harket har kvittet seg med samarbeidspartneren Joakim Berg fra Kent siden forrige soloplate «Out of My Hands». Hans sjette er for det meste skrevet og produsert sammen med Petter Kvint. Også han bidro på sistnevnte.

Dessverre bærer store deler av platen preg av idétørke og gamle løsninger i ny innpakning.

Harket er en gudbenådet sanger, det vet alle, men det er ikke alt som kan reddes av den tindrende klangen hans. «Brother» starter godt, men visner etter hvert bort i en strøm av likelydende semiballader som ikke tar han til noen steder han ikke har vært før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer