Idyllisk og dyrisk om ei animert mus

Den animerte musa Stuart er tilbake, opptatt som fullverdig medlem av familien Little, utstyrt med minibil, fotballutstyr, skoleransel og pågangsmot.

Hans mor, i Geena Davis\' høyvokste skikkelse, vokter like omsorgsfullt bekymret over ham som over sin ektefødte sønn George.

I «Stuart Little» så vi hvordan katten Snøpels av naturlige grunner motarbeidet det nye familietilskuddet.

To år har gått, de to er vel forlikte i denne idylliske familien i et tilsvarende idyllisk New York uten snev av terrortrusler - bare i byens dyrerike hersker en viss uro.

Fuglen Margalo innleder et vennskap med vår Stuart, og det spisser seg til blant de fjær- og pelskledde, idet hun må reddes fra en ondsinnet falk. Men hvem er nå egentlig Margalo?

Dette er det springende punkt i denne museoppfølgeren, som byr på litt mer snert i replikkføringen enn film nummer én og reddes av velspillende dyr - muligens bør Snøpels få en ekstra melkeskvett for sin godmodige grettenhet.

Dubbet for de små, og dermed går vi glipp av Michael J. Fox som Stuart og Melanie Griffith som Margalo, men velsignet kort og poengtert er det, i all sin vennligsinnethet.