Iffit Z. Qureshis glansbilde

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MINORITETER: Iffit Qureshi er en ny stemme i den offentlige debatten, og det er gledelig å se hennes sterke engasjement og tydelighet. Det som derimot er latterlig, er at hun bruker spalteplassen til å regelrett sutre over hvor misfornøyd hun er med jobben til andre norsk-pakistanere, samtidig som hun svartmaler andre debattdeltagere ved å anklage mediene for nærmest å slippe til innvandrere som ifølge henne er negative til hele innvandrerkulturen.

NÅ BØR DU gå grundig gjennom ytringene til dem du kritiserer, Iffit, for ifølge dine innlegg virker det som om du leser dem som fanden leser Koranen. Når noen kritiserer undertrykking, vold og fremmedgjørende barneoppdragelse, og det i tillegg er innvandrere selv som gjør det, hvordan kan det være negativt? Hva vet du om de som gjør den vanskelige jobben med å ta opp dypt alvorlige og smertefulle konflikter, ikke gjør det av kjærlighet til folket sitt? Det er åpenbart at også pakistansk kultur har store problemer med å takle at jentene blir fullt likestilte individer. Hvorfor er du og dine pakistanske venner misfornøyd med at dette blir tatt på alvor, på arenaer der det skal tas på alvor?

DET BETYR SELVSAGT ikke at hver eneste pakistansk jente er et offer. Det er ingen som hevder det. Det må allikevel være lov - jeg vil si en plikt - å si sannheten om holdningene som faktisk eksisterer. Det viser jo at pakistanere ikke vil ha ukultur. Det viser også en viktig nyanse i demokratisk og samfunnsutviklende debatt. At innvandrere våger å snakke ut. Fordi de har tillit til at deres stemmer ikke skal bli misbrukt, men telle med når man forsøker å gjøre Norge til et bedre sted å være for alle.

ULRIK IMTIAZ Rolfsen, som du kritiserer, gir ærlige intervjuer. Som kunstner har han rett til å si hva han mener. Heldigvis er han ikke med på å male et falsk glansbilde og det er faktisk positivt.Norske medier viser ikke et ensartet bilde bare av innvandrere. Medier viser klisjeer generelt. Det er vi, brukerne av mediene, som ved selv å delta i debatten kan nyansere og utvikle oppfatningene etter hvert. Derfor er min utfordring til deg at istedenfor å pisse i brønnen, kunne du kanskje bruke spalteplassen til å fortelle noe fint, nyansert, viktig og positivt om innvandrere selv, for det er det du etterlyser mer av, right? Hvis du vil ha forandring, så vær den forandringen selv. Mediene er ikke et eget monster. De består av mennesker. Som deg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer