<strong>LANGT FRA HD-KVALITET:</strong>  HBO Nordic-kunder er ikke fornøyd med bildekvalitetenen de får i nettleserversjonen. Dette er et skjermbilde fra «Game of Thrones» hentet fra videoavspilleren i Firefox.
LANGT FRA HD-KVALITET: HBO Nordic-kunder er ikke fornøyd med bildekvalitetenen de får i nettleserversjonen. Dette er et skjermbilde fra «Game of Thrones» hentet fra videoavspilleren i Firefox. Vis mer

Ifølge HBO Nordic er dette HD-kvalitet

Kundene raser. Fremdeles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I midten av forrige uke åpnet HBO Nordic slusene i Norge, noen måneder på overtid.

Først fikk Samsung-kunder som har kjøpt nye produkter prøve betaltjenesten, før de som først meldte seg på HBO Nordics nyhetsbrev ble sluppet inn iløpet av helga.

De første reaksjonene har ikke latt vente på seg på HBO Nordics Facebook-side. Av de i overkant av 300 kommentarene som er lagt igjen etter at tjenesten ble lansert, er bare en knapp håndfull av dem positive.

- Veldig dårlig Særlig reageres det på bildekvaliteten i nettleserversjonen.

«Det er noe riv ruskende galt med bildekvaliteten når jeg kjører via PC. Gjelder både Chrome og Firefox. Internet Explorer fungerer ikke i det hele tatt. Har prøvd to ulike maskiner og samme problem på begge. Streamer normalt sett Netflix og YouTube i høyeste kvalitet. Sitter på 20 mbps fiberlinje og har målt at jeg faktisk får den hastigheten», skriver en bruker.

«Bildekvaliteten er veldig dårlig. Føles som å se gjennom et smårutete vindu. Og ja, det var bare HBO som streamet da jeg testet (ikke noen nedlastinger eller annet i bakgrunnen)», skriver Frank Eivind Rundholt.

«Altfor dårlig bildekvalitet. Hjelper ikke med en måned gratis når det er et uferdig produkt som leveres», skriver Chris-Erik Kristoffersen.

«Meget skuffet over kvaliteten på dette. Håper det fikses snarest. Sitter på 60/60-linje, så det er ikke det som er problemet», skriver Peter Eidskrem.

«Vi som er tidlig ute ender opp med å betale for å være beta-testere, ser det ut til. Synes ikke HBO skulle tatt seg betalt før løsningen var fullverdig», skriver Chris-Erik Kristoffersen.

Foreløpig bare Samsung-HD HBO Nordic opplyste i en epost til Dagbladet i helga at de foreløpig bare tilbyr HD-kvalitet gjennom appen i Samsung-TVer. HD-kvalitet gjennom nettleser, nettbrett og andre enheter kommer ifølge HBO Nordic til å bli tilgjengelig om kort tid.

Leverandøren har ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag vedrørende hvorfor dette ikke er opplyst om på hjemmesiden deres. Der står det nemlig at HBO Nordic tilbyr HD opp til 1080p.

Dagbladets teknologikommentator Jan Omdahl har prøvd HBO Nordic i nettleseren Chrome.

- Førsteinntrykket er at dette er nesten pinlig svakt. Et femtitalls tv-serier og ikke stort mer enn et hundretalls filmer duger ikke i konkurransen med Netflix og andre, selv om HBO Nordic kan slå i bordet med en del av verdens beste tv-serier og ferske episoder  tilgjengelige innen 24 timer etter at de er sendt i USA. Den tekniske kvaliteten i nettleseren er temmelig laber, og appen er fortsatt ikke klar for alle. Filmtilbudet er patetisk. Jeg klikket meg inn på bokstaven B og fant totalt fem filmer, hvorav tre var «Back to the Future»-serien.

TV- og radio-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat mener måten HBO Nordic har lansert på er gode nyheter for de tradisjonelle tv-kanalene.

- Hvis lanseringa blir oppfattet slik som brukertilbakemeldingene på HBO Nordics Facebook-side gir et inntrykk av, er den langt fra god. Når slike tjenester lanseres, bør de virke optimalt fra begynnelsen av. Det er veldig lett å velge ting bort og ikke komme tilbake igjen hvis man har en negativ førstegangsopplevelse, sier Wiberg til Dagbladet.

- Ikke bra Tjenesten koster 79 kroner i måneden hvis man binder seg til et helt år. Månedsprisen for dem som ikke ønsker å binde seg så lenge er satt til 129 kroner i måneden - med en oppsigelsestid på tre månder.

- De legger ikke akkurat til rette for at kunder enkelt kan prøve produktet. Folk er ikke vant til å betale uvante summer for ting man ikke har peiling på hvordan fungerer. Så dette er ikke bra, sier Wiberg.

Wiberg mener også det er farlig å ikke ha tilstrekkelig informasjon om tilbudet sitt, deriblant hvilke enheter HBO Nordic faktisk tilbyr HD-kvalitet på for øyeblikket.

- Når kundene etter hvert oppdager at produktet er dårligere enn det de kanskje tror, kan det føre til et umiddelbart frafall. Dette er en ny tjeneste som folk ikke er vant til å bruke, så her er det veldig viktig at HBO Nordic er tydelige på hva de tilbyr, han.

Det ble opprettet «Boikott HBO Nordic»-facebookgrupper tidligere i høst da de annonserte at de ville innføre 12 måneders bindingstid.

<strong>-TILBYR HD:</strong> På HBO Nordics hjemmeside står det at de tilbyr HD opp til 1080p. Men det gjelder bare Samsung-TVer for øyeblikket, noe det ikke opplyses om på hjemmesiden.
-TILBYR HD: På HBO Nordics hjemmeside står det at de tilbyr HD opp til 1080p. Men det gjelder bare Samsung-TVer for øyeblikket, noe det ikke opplyses om på hjemmesiden. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer