Iggy! Iggy! Iggy!

KRISTIANSAND (Dagbladet): Fullstendig kaos! Rock'n'roll helt uten kontroll! 50 publikummere på scenen! Desperate vakter! Energi, aggresjon, galskap, og en Iggy Pop i sitt livs form!

Slik kan gårsdagens fantastiske høydepunkt på Odderøya utenfor Kristiansand oppsummeres. Gamlingen Iggy Pop har mer energi enn hele resten av Quart til sammen, og den brukte han på å levere et rock'n'roll-sett det var grunn til å gå rett i bakken av.

Spinnvill og ekte

«I Wanna Liiiiiive» hulket Iggy i begynnelsen av konserten, og det skulle ikke gå mange minuttene til for å se hvor spill levende Iggy anno 1998 er. Med et råttent, men pokker så pansertøft band i ryggen rullet han over et mer eller mindre målløst publikum.

For det skal ikke være mulig å være så vital, spinnvill og ekte når du har spilt de samme gamle låtene så mange ganger som det Iggy har gjort. Denne mannen spiller «Lust For Life» og «No Fun» et par hundre ganger hvert eneste år, og like fullt virker han som en sulten 16-åring som bare ikke kan vente på å bli oppdaget.

Store far

Iggy er alle rockeposørers store far, han er villere enn alle andre villmenn som har kommet etter han, og han spiser avdanka legender til frokost. Yepp, du har kanskje fått det med deg allerede, men i går var mannen rett og slett sjokkerende kul i alt han gjorde og alt han framførte.

Fort og gæli stupte han gjennom «Real Wild Child», før han etter hvert fikk en hel bråte fans opp på scenen for å danse og sprette rundt. De heldige tok selvsagt helt av, en klatret endog helt opp i toppen av lysriggen, og det brøt ut småtumulter mellom fansen og vaktene som hadde lagt igjen silkehanskene hjemme. Det eneste som manglet for at det skulle oppstå rocke-opptøyer à la gamledager var at Iggy hev seg inn i fighten og forsvarte fansen med nevene!

«Lust For Life», «The Passenger», «Louie, Louie», «Home», «Search And Destroy», «No Fun»... jeg er målløs...

<B>FOR EN MANN! </B> Iggy Pop er en studie i rock. I går tok det fullstendig av da han la Odderøya i grus etter en helt overlegen konsert.