Iggy, Iggy Iggy

FROGNERBADET (Dagbladet): Tonnevis av blytunge gitarriff ble kastet utover publikumet på Norwegian Wood-festvalens andre dag. Og den som tuktet oss aller hardest, var primalrock-legenden Iggi Pop (55).

Som et piska skinn i bar overkropp tok Iggy herredømme den siste timen av gårsdagens festival i Frognerbadet. Rått og brutalt, som en diktator som stjeler makta og får folket til å bøye seg, festet han grepet på kjent vis.

Iggy er pensum

Iggy Pop, eller James Newell Osterberg som han egentlig heter, kunne vært faren til flertallet blant publikum. 55-åringen har snerret og flekket tenner i snart 35 år, og står fremdeles og lyser som et rock'n'roll-fyrtårn.

Iggy Pop er og har vært ledestjerne for et par generasjoner rockere, og er fremdeles pensum.

Iggy fronter rockens idé om å være fryktløs og rebellsk. Han kaster seg ut i folkehavet fra scenen, og gyver spyttende og frådende løs på oss med klassiske låter som «Search and Destroy» og «Wild One». Under «Passenger» inviterte han et knippe publikummere opp på scenen.

Rockens Cæsar

Iggy er på mange måter sin egen tegneseriefigur. Radmager og muskuløs hopper og kropper han seg på scenen og brenner flere kalorier på en time enn det andre på hans alder klarer å omsette på en uke. Patetisk? Nei. Han er bare tro mot utøvelsen av sitt yrke _ og gjør det på sin måte, til vår fornøyelse.

Slik han ser ut og holder på, vitner om at det går mer på gulrotsaft, push- og situps enn sprit _ en syk sjel i et sunt legme, kanskje.

I går, som på tidligere konserter med Iggy, viste han hvem som er punkens keiser og rockens Cæsar. Og hadde han fortsatt lenger, ville han gitt oss en overdose av aggressiv rock.

<B>RÅTT & BRUTALT: Iggy Pop er selve ikarnasjonen av rå primalrock. I går tuktet han 6000 publikummere i Frognerbadet, som kvitterte med jubel.