IKKE FORNØYD: Sylvi Listhaug besøkte denne uka Bergen og ble servert maten som hjemmeboende eldre i byen kan kjøpe av kommunen. Den ga hun terningkast 1. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
IKKE FORNØYD: Sylvi Listhaug besøkte denne uka Bergen og ble servert maten som hjemmeboende eldre i byen kan kjøpe av kommunen. Den ga hun terningkast 1. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpixVis mer

Middagsservering for eldre:

Igjen taler Sylvi Listhaug med to tunger

Det er jo lett å anta at Listhaug lider av en såkalt politisk smakssans, som tilsynelatende påvirkes av at Frp styrer Os, mens Arbeiderpartiet, KrF og Venstre styrer Bergen.

Meninger

Det viktigste for oss er at eldre bergensere får god og næringsrik mat. Derfor reagerer vi åpenbart når Sylvi Listhaug legger ut en Facebook-innlegg hvor hun skriver at «eldre blir servert uappetittlig mat med grufull konsistens og ingen smak i Bergen. Det Ap-ledede byrådet svarer at den er «veldig god»». I samme innlegg ber hun byrådet om å rydde opp.

På tilbakemeldinger fra eldre og deres familiemedlemmer har byrådet flere ganger gitt beskjed til leverandøren Matvarehuset AS dersom maten ikke har tilfredsstilt våre forventninger. Det er helt nødvendig, og skulle bare mangle. Vi har også spist maten som leveres til hjemmeboende eldre i Bergen. Stort sett synes vi måltidene har vært både smakfulle og gode.

Kritikk av dårlig mat er vi gjerne med på. Det som derimot gjør Sylvi Listhaug sitt innlegg uredelig er at hun uttaler seg som om alle hjemmeboende eldre i Bergen blir servert fæl mat.

Da hun besøkte Os kommune og Luranetunet fikk hun servert mat fra nøyaktig samme produsent. Retten var ikke den samme, men så hadde hun heller ingen kritikk mot systemet eller kommunens matstell generelt. Middagen var ifølge henne selv «god». Og det på tross av at maten på sykehjemmet i Os heller ikke lages på eget kjøkken.

Det er jo lett å anta at Listhaug lider av en såkalt politisk smakssans, som tilsynelatende påvirkes av at Fremskrittspartiet styrer Os, mens Arbeiderpartiet, KrF og Venstre styrer Bergen. I Høyre og Frp-styrte Sørum-kommune benytter de samme leverandør som Os og Bergen, men her transporteres maten i tillegg 500 kilometer for å nå fram til de eldre. Kanskje Listhaug burde tatt seg en prat med egne partifeller, før hun raser på sosiale medier?

Jeg har forståelse for Listhaug sitt behov for å omskrive historien innimellom. Mens hun var eldrebyråd i Oslo pågikk det en sentraliseringen av matproduksjonen for eldre. Som stortingspolitiker misjonerer hun for egne kjøkken på alle sykehjem. Det er åpenbart et stykke mellom liv og lære.

Da Bergensavisen gjengir inkonsistensen i budskapet til Sylvi Listhaug anklager hun som vanlig avisen for løgn. Det er faktisk et demokratisk problem når politikere opptrer uredelig, for så å bruke Facebook som en kanal for å hevde at mediene lyver.

Vi burde heller være glade for medier som retter et kritisk søkelys mot eldreomsorgen. Det er slik vi blir bedre, og det gjelder virkelig også regjeringspartiet som Sylvi Listhaug representerer.