Støtteordninger for kulturlivet:

- Ignorer Raja

Kulturminister Abid Raja har anbefalt alle i kultursektoren å avlyse sine arrangementer. Det kan ekskludere aktørene fra støtteordninger. Nå ber Arbeiderpartiet kulturlivet om å ignorere kulturministeren.

ANBEFALER AVLYSNING: Kulturminister Abid Raja (V) anbefaler kulturlivet å avlyse sine arrangementer, til tross for grense på 200 personer. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ANBEFALER AVLYSNING: Kulturminister Abid Raja (V) anbefaler kulturlivet å avlyse sine arrangementer, til tross for grense på 200 personer. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et intervju med Ballade i forrige uke oppfordrer kulturminister Abid Raja (V) kulturlivet om å avlyse eller utsette arrangementer i to uker. Det er en ny tone fra ministeren som har hatt som mål å holde kultursektoren i gang under coronakrisa, blant annet gjennom å gi pengestøtte til de som gjennomfører arrangementer.

Etter Rajas uttalelse har usikkerheten bredt seg om hva slags støtte kulturarbeidere nå vil få om de følger kulturministerens anbefaling.

- Raja har satt i gang en storstilt stimulering, vel vitende om at det kan komme nye smittebølger og nye nedstenginger. Det er svært problematisk at han nå ber arrangørene utsette arrangementene sine, samtidig som han ikke kan svare klart på om de blir kompensert for tapene som følger, sier Arbeiderpartiets kulturpolitiske talsperson, Anette Trettebergstuen, til Dagbladet.

- Ignorer

Fra 4. januar innførte regjeringen forsterkede nasjonale smitteverntiltak som skulle vare i to uker.

For arrangementer betyr dette maks ti personer på innendørs arrangement, eller 200 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter. Anbefalingen fra kulturministeren var likevel å avlyse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer