Filmen om drapet på James Bulger

Ignorerte foreldrenes bønn. Nå er filmen om drapet på James (2) Oscar-nominert

- Forkastelig, sier mora.

OSCARNOMINERT: «Detainment» er en av årets Oscar-nominerte filmer. Kortfilmen tar for seg drapet på to år gamle James Bulger som rystet hele verden i 1993. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For 26 år siden ble James Bulger (2) bortført fra et kjøpesenter, torturert og slått i hjel med en murstein og en jernstang av Robert Thompson og Jon Venables. Saken rystet en hel verden.

Det har blitt skrevet utallige spaltekilometre om saken, og nå har den for første gang blitt film.

Kortfilmen «Detainment» tar for seg opptakene av avhørene av de to gjerningsmennene som den gang var 10 år. Nå er den nominert til å vinne en prestisjetung Oscar-pris for beste kortfilm.

Det får foreldrene til å rase.

- Jeg kan ikke få uttrykt hvor forkastelig det føles og hvor opprørt jeg blir over at denne såkalte filmen nå er Oscar-nominert, skriver mora, Denise Fergus, på Twitter tirsdag.

- Tragisk

Mora drar blant annet fram at hun må gjenoppleve hele marerittet på nytt. Hun avslutter innlegget med at hun håper filmen ikke vinner noen pris.

Hun hevder at verken hun eller Bulgers far har blitt kontaktet i forbindelse med at filmen ble laget. Dette var også faren klar på da det først ble kjent at kortfilmene var blant dem som kunne bli Oscar-nominert.

- Det minste han (filmskaper Vincent Lambe, red.anm.) kunne gjøre var å kontakte oss for å fortelle hva han planla. Det er tragisk om filmen vinner en Oscar, med tanke på hvor lite respekt han har vist familien, sa faren, Ralph Bulger, på det tidspunktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer