Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ihsahn

Ringrev i ny kappe.

CD: 14. Mars står et gjenforent Emperor på scenen under årets Inferno Festival. Et av norges mest innflytelsesrike band noensinne. Arkitekten bak brorparten av Emperors katalog er Vegard «Ihsahn» Tveitan, noe som gjør han til en av norsk metals viktigste menn.«The Adversary» fortsetter litt i samme gate som Emperors siste utgivelse, «Prometheus». Klassisk orkestrerte metalopus, ispedd større biter prog og mer tradisjonell heavy metal. Emperor kjørte en rimelig overdådig linje på slutten av sin karriere, men klarte hele tiden å holde seg innenfor grensen av det smakfulle. Kompleksitet som kompensasjon for svakt låtmateriale kan fort bli traurig. Ihsahn har dog tunga rett i munnen og balanserer sine episke melodier og intrikate arrangement med kløkt og musikalitet. Selv om han enkelte ganger trekker litt hardt i strikken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling