Ikke akkurat drømmemannen

En sveip over dagens anmeldelser er ikke glad lesning for den ferske skuespilleren Thomas Giertsen.

For Thomas Giersten ser ikke ut til å være mannen i alle filmanmeldernes liv. Debut-filmen «Kvinnen i mitt liv» har blitt sammenlignet både med «Venner for livet» og omtalt som en norsk versjon av «Fire bryllup og en gravferd». På forhånd har et velsmurt PR-maskineri med blikkfanget Giertsen i førersetet skrudd forventningene skyhøyt opp.

Men i dag får stand-up-komikeren håndverket sitt vurdert av landets filmanmeldere.

Kvasse slaktekniver

Det er avisa Nordlys går hardest ut mot filmen. Og det er ikke snakk om yatzy her:

- Giertsens prestasjon er så kunstig og dårlig at du allerede her begynner å lure på om dette dreier seg om en parodi, skriver anmelderen, som etter en stunds ettertanke kommer fram til at det ikke er en eneste positiv ting å si om filmen, som får terningkast en.

Giertsen ødelegger fin komedie skriver Aftenpostens anmelder Per Haddal, som gir filmen terningkast tre, og Giertsen selv terningkast null ser det ut til:

- Komediens store problem heter Thomas Giertsen. Amatøren slippes løs blant profesjonelle skuespillere som virkelig kan sitt rollefag, og det er noe ganske annet enn hva Giertsen selv behersker.

Aftenposten gir imidlertid skryt til Giertsens kvinnelige motspiller Ane Dahl Torp.

Nervøs

Thomas Giertsen avslørte tidligere denne uka at han kanskje gruer seg litt til hvordan han vil bli mottatt som filmskuespiller.

- Jeg synes Alexander har gjort et modig valg med meg i hovedrollen. Det er litt å legge hodet på blokka, selv om komikere har lange og gode tradisjoner i norsk film, sa han til Hamar Arbeiderblad.

Selv er han fornøyd med filmen:

- Jeg ble lettet og glad da jeg så resultatet, det var morsomt og fascinerende, sier Giertsen til Nordlys.

Passe elendig

Også i andre aviser er det misnøye å spore ikke bare mellom linjene, selv om Dagsavisen har funnet flere formildende trekk ved filmen:

- Har man hastverk, går det alltids an å bake grove rundstykker med bakepulver, men helt vellykket blir det aldri, skriver Dagsavisen, som på sin side mener Thomas Giertsen gjør en god jobb i «Kvinnen i mitt liv».

- Den første svakheten ved filmen er manuset. Du forventer at Giertsen skal være morsom hele tiden. Og det er han ikke, skriver Bergensavisens anmelder, som mener resultatet er ok, men for konvensjonelt.

I VG har terningen stoppet på fire:

- Thomas Giertsen greier seg helt ok, skriver Borghild Maaland, som trekker et par øyne fordi dette ikke er originalt og litt vel korrekt tidsriktig.

Også hos TV2Nettavisen er det mellomfornøyde takter, og terningkast fire:

- Noen scener er sterkt preget av hastverk, mens andre burde vært kuttet ned. På manussiden fungerer heller ikke filmen spesielt godt. Mulig ville litt mer tid gjort at «Kvinnen i mitt liv» beholdt sjarmen ut helt forbi rulleteksten, skriver anmelderen, som skryter av Giertsens skuespillerprestasjoner.

Helmax!

Om Thomas Gierstens om hans filmmedsammensvorne skal få en god dag i dag, bør han som vanlig lese Dagbladet.

Vår anmelder er svært fornøyd med filmen, som får terningkast fem og en masse skryt til Giersten selv:

- Ja, Thomas Giertsen overbeviser som skuespiller. Giertsens mimikk som fårete forelsket holder så det suser. Hans sveipende blikk over en ny dame oser av ekkel autentisitet. Og han har et usikkert smil som er egnet til å sjarmere mye lenger enn til første benkerad, skriver vi.

Filmen har premiere 24. september

POSTIV OMTALE:</B> Noen anmeldere, blant annet i Dagbladet og VG, er mer vennlig innstilt til den medieprofilerte debuten, som her kliner med Ane Dahl Torp i en annen scene fra filmen.
<B>KAN Å KLINE:</B> Men ikke å spille skuespill. Det mener i alle fall anmelderene i blant annet Aftenposten og Nordlys i dag om Thomas Giertsen. Her kliner han med motspiller Ane Dahl Torp i en scene fra filmen.