Ikke akkurat Monroe

Nei hva skal man si? Det meste er vel sagt om mannen. Litt forsiktig kan man begynne med å fortelle at musikkbegrepet Marilyn Manson er i byen. Og at det er billetter igjen...

Det er tredje gang antikristfiguren Marilyn Manson er i Norge. Tidligere har han spilt på Rockefeller og under Quartfestivalen. Konsertene til Manson er velkjent for sitt ekstreme innhold. Og han har lovet et teatralsk og rått live-show på «Guns God & Government World Tour», som inntar Oslo Spektrum i kveld. Publikum kan vente seg både antrekk av dyreskrotter og korsfestelse på et geværkors.

Men dette handler også om musikk, og Marilyn Manson har til tross for sin ekstremitet, eller kanskje nettopp derfor, klart å skape musikk som både har fått et stort publikum og enkelte gode kritikker. Før har han utgitt album som «Antichrist Superstar» og «Mechanical Animals». Musikken hans er også ettertraktet på Soundtrackfronten, med bidrag til både «Lost Highway», «The Matrix» og «The Blair Witch Project». Høstens plate, «Holy Wood», basert på Marilyns Hollywooderfaringer, fikk terningkast fire i Dagbladet og påskriften «Mediehore krever respekt. Og delvis fortjener han det».

Men hva er egentlig historien bak Marilyn Manson-figuren? Selv skylder han på en streng katolsk oppdragelse, et møte med bestefarens skinnhellige obskøne bilder i kjelleren og oppdagelsen av Kiss og Black Sabbath i ungdommen. Håkon Moslet intervjuet stjernen i forrige utgave av Magasinet, hvor det kommer frem litt av hvert! Blant annet at han kaller seg Marilyn etter Marilyn Monroe og Manson etter Charles Manson. Ifølge ham selv er det ikke så langt mellom entertainere og massemordere. Vi får anta at han snakker om hjernedød underholdning, og tippe at han ikke setter seg selv i den kategorien. I kveld kan du dømme selv.

Les mer om mannen på Marilyn Mansons hjemmesider. Du kan også se på hjemmesidene til oppvarmingsbandet Disturbed.