Ikke akkurat noen kosekanin

Han dissa U2 lenge før det ble hipsterstandard. Og det har Ian McCulloch i Echo & the Bunnymen tenkt å fortsette med.

UNDER THE KILLING CIGARETTE: Ian McCulloch og hans Echo & the Bunnymen stod på scenen på Kontraskjæret i går kveld som headlinere på Oslo Live. Foto: Jonas Pettersen
UNDER THE KILLING CIGARETTE: Ian McCulloch og hans Echo & the Bunnymen stod på scenen på Kontraskjæret i går kveld som headlinere på Oslo Live. Foto: Jonas Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vokalisten i New Violators, Per Borten, sa det fra Oslo Live-scenen på Kontraskjæret i går; «Gjør dere klare for den beste og smarteste bookingen i hele Festival-Norge. Dette er universtets desidert beste band. Gjør dere klare for Echo & the Bunnymen.»

Det var det mange andre som også syntes på åtti- og nittitallet. Sammen med blant andre Joy Division og The Cure ga Echo & the Bunnymen britiske, bleike og angstfylte tenåringer et eyelinerfylt ansikt.

Misliker fansen I dag er det mange som lar seg inspirere av deres dystre og industrielle lydbilde. Band som Coldplay og The Editors har blitt sitert på at de er store Echo-fans. Det er det dummeste de har gjort.

- Jeg hater alle de bandene som sammenligner seg med oss. Det eneste de prøver på er å høres ut som Echo & the Bunnymen - og det klarer de jo selvfølgelig ikke. Si meg, er det noen som har malt taket i Det sixtinske kapell bedre enn Michelangelo, spør vokalisten og frontfiguren i Echo & the Bunnymen, Ian McCulloch, retorisk overfor Dagbladet.

McCulloch (50) har etter hvert blitt kjent for sin iver etter å gi verbale sleivspark til både nykommere og etablerte artister som Morrissey og Nick Cave.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer