Ikke akkurat på apenes planet

Kjendisene har det travelt for tida. I går kveld samlet de seg for å gå på premieren til storfilmen «Planet of the Apes». Se bildene!

«Planet of the Apes» hadde britisk premiere på Leicester Square i London i går kveld. Tusenvis av fans hadde samlet seg for å få glimt av skuespillere og andre celebriteter.

Helena Bonham Carter spiller sjimpanseprinsesse i filmen regissert av Tim Burton. I går hadde hun valgt bort apekostymet til fordel for en sølvfarget todelt Alberto Feretti-kreasjon. Men håndvesken hennes var nok inspirert av apetamet, den var nemlig formet som en klase bananer.

Slitsomt å sminkes som ape

Bonham Carter fortalte at hun likte å arbeide med filmen, men ikke all delene var like morsomme:

- Jeg har brukt 240 timer av mitt liv til make-up, jeg har ikke så lyst til å gjøre det igjen, sa den nydelige stjernen, som nok behøver en god del timer før hun kan ligne en ape. Hun tviler på om hun vil spille inn en oppfølger på grunn av sminkepeset:

- Jeg skal aldri si aldri, men da måtte jeg tenkte mye og hardt før jeg sa ja og de måtte betalt meg masse penger, sa hun til BBC.

Mark klar for oppfølger

Mark Wahlberg sjarmerte fansen med å ta en spasertur blant massene. - Det er fantastisk å være her, sa Wahlberg mens han hilste på og snakket med tilskuerne i over 20 minutter. En jente fikk til og med ta bilder av de to sammen.

Wahlberg er positiv til å gjøre en oppfølger, om regissør Tim Burton er med:

- Det kommer an på Tim. Jeg kan godt tenke meg en nummer to om han blir med. Men alt kommer an på han.

Sjarmøren med ny svensk kjæreste, 19-årige Frida Andersson, fortalte også at de virkelige sjimpansene under innspillingen ble plagsomme:

- De var voldelige. De var veldig beskyttende i starten, kom nærme og var hengivne. Men så møtte de Helena, og de ble annerledes. Jeg ga henne en klem en dag, og da angrep de meg.

Storfilm

«Planet of the Apes» er en ny versjon av filmen som kom første gang i 1968 med Charlton Heston og Roddy McDowell i hovedrollene.

Filmen er basert på Pierre Boules' klassiske roman. Wahlberg spiller i årets utgave astronaut Leo Davidson som lander på en merkelig planet bebodd av snakkende, skremmende aper. Bonham Carter spiller en av de vennlige apene, apeprinsessen Ari. Hun forsøker i filmen å hjelpe Wahlberg, og det oppstår selvfølgelig varme følelser.

Flere milloner dollar har blitt brukt på spesialeffekter i filmen.

Tim Roth, Kris Kristofferson og 22-årige Estella Warren, som er kjent fra «Driven» spiller også i filmen, som hadde norgespremiere på fredag.

Andre britiske stjerner stilte også opp på premierekvelden. Nicole Appelton kom med kjæresten Liam Gallagher fra Oasis. Og skuespiller Winona Ryder så ut til å være overrasket over hvor dyp utringningen hennes egentlig var.

Det gjenstår og se om publikum liker filmen. Dagbladets anmelder Liv Jørgensen ga den en toer etter premieren i helga.

I forrige uke fikk en familie britiske gorillaer en snikpremiere av «Planets of the Apes» før alle stjernene. Apene i dyrehagen Chessington World of Adventures skal ha hoppet opp og ned og slått seg på brystet av forlystelse da filmen ble vist.

LIAM OG NICOLE: Musikerparet Gallagher/Appelton på farten i Londons sosietetsliv. Paret er nybakte foreldre, sønnen Gene kom til verden i juli.Foto: REUTERS
SJARMERTE MASSENE: Mark Wahlberg lar seg fotografere sammen med fansen.Foto: REUTERS