Ikke akkurat pang-start

Ingen pang-start for arrangørene av kulturprisen Panga Pamodzi i Oslo i går kveld: Det var lite av både prisvinnere og publikum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men arrangør Ken Simuyemba hadde sin ukuelige optimisme i behold da han én time for seint ønsket de 60- 70 tilstedeværende velkommen:

- Dette er en viktig kveld. Her gjør vi et forsøk på å integrere nye og gamle nordmenn. Jeg skjønner at noen blir skeptiske når noe nytt kommer, men vi er kommet for å bli, sa Simuyemba.

Kom ikke

Første forsøk på å dele ut den såkalte brobyggerprisen ble med forsøket, etter at arrangørene i mars ble kastet ut av Oslo Konserthus. Det viste seg da at svært få av de internasjonalt kjente artistene som det ble lokket med, hadde til hensikt å komme til Oslo.

Også til gårsdagens arrangement i Folkets Hus hadde arrangørene satt den afrikanske verdensartisten Youssou N'Dour på plakaten. Han kom ikke.

Takketale

Det gjorde heller ikke Bel Canto, som var den første i rekken av prisvinnere. Eller Phil Collins. Eller Aretha Franklin. Som begge vant hver sin Pamodzi-pris.

Men arrangementet sneglet seg videre gjennom haugevis av nominasjoner i like mange kategorier kulturuttrykk. Ræpperen Short Cut var en av de tilstedeværende prisvinnerne og gjorde sitt beste for å gi det hele et touch av showbiz da han jublende spratt opp på scenen:

- Jeg vil takke alle som har hjulpet meg til å komme dit jeg er kommet: Mine foreldre, kjæresten min, plateselskapet - og til dere som sitter i salen. Flott at dere kom, dere viser at det er mulig.

LITE FOLK: Få hadde kjøpt billett da kulturprisen Paga Pamodzi ble delt ut i Oslo i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer