Ikke akkurat «Pokémon»

Animert framtidsmareritt med imponerende detaljrikdom.

Trodde du japansk tegnefilm bare var «Pokémon»? Da får du deg en vekker med «Metropolis», en tegnefilm for voksne. Historien bygger på en japansk tegneserie, som var inspirert av Fritz Langs urgamle klassiker om et enormt bysamfunn i en nær framtid. Og filmen presenteres på originalspråket, tekstet på engelsk.

Den himmelhøye skyskraperen Ziggurat er nettopp ferdigbygd, tilsynelatende nok et vellykket prosjekt i framskrittets navn. Onde Duke Red og hans medhjelper dr. Laughton har andre planer - skyskraperen skjuler en trone i et computerrom, her skal den menneskeaktige roboten Tima forene teknologiske og menneskelige krefter. Men unge Kenichi (filmens helt) oppdager raskt at alt ikke er som det skal. Han redder Tima fra en brann, lærer roboten å snakke og forstå...og kanskje å elske.

Alle detaljene imponerer mest med «Metropolis», småting som gjør at du av og til dropper handlingen og blir sittende og se på noe som er i bakgrunnen. Den tegnede storbyen overgår alt som kunne vært laget av virkelige kulisser, den er overveldende, troverdig og marerittaktig. «Metropolis» er et strålende møte med en annerledes tegnefilmkultur.