Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ikke akkurat som å markere Japans nasjonaldag ved å spise sushi

Slik feiret universitetet Samenes dag.

NYSTEKTE LAPPER: Denne reklameplakaten møtte studentene ved Universitetet i Agder. Foto: Trude Frivåg Sæterstrand
NYSTEKTE LAPPER: Denne reklameplakaten møtte studentene ved Universitetet i Agder. Foto: Trude Frivåg Sæterstrand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sykepleierstudenten Trude Frivåg Sæterstrand ved Universitetet i Agder fikk seg litt av et sjokk da hun fikk se kantineplakaten som reklamerte for hjemmelagde lapper - eller sveler.

På plakaten stod det nemlig: Samenes dag. Nystekte lapper kun 10,-

- Først måtte jeg le litt. Jeg syntes det var mosomt, men også spesielt. Jeg tenkte at det kanskje var rein uvitenehet at de hadde skrevet det. De pleier jo å ha lapper på menyen fra tid til annen, sier Frivåg Sæterstrand til Dagbladet. 

Mye styr
Studenten, som er fra Sortland i Nordland, understreker at hun selv ikke er same. Likevel syntes hun plakaten var noe merkelig.

- Det er ikke som å feire Japans nasjonaldag med sushi, sier hun.

Hun selv fikk ikke med seg at det var noen andre som reagerte på den spesielle salgsplakaten.

- Jeg tror ikke alle veit at man kan kalle en same for en lapp. Jeg tok bare bildet fordi jeg syntes det var morsomt. Jeg hadde ikke trodd det skulle bli så mye styr, sier Sæterstrand, som i løpet av dagen i dag har blitt kontakta av flere journalister.

Hun sier at hun syntes plakaten var både morsom og frekk.

- Det er noe man kunne sagt mellom venner, men dette er jo en offentlig institusjon. Det er sikkert gjort i beste mening. Og selv om det er morsomt er det ganske frekt.

- Beklager
Selv om Sætherstrand så humoren i plakaten, har Studentsamskipnaden i Agder fått mange henvendelser i løpet av dagen. Leder for kantinedriften, Jon Egil Andersen, sier til avisa Nordlys at de valgte å fjerne plakaten så fort de forsto at noen kunne føle seg støtt av en.

- Vi beklager sterkt det som har skjedd, og her er det ikke annet å gjøre enn å legge oss dundrende flate. Dette er noe som er gjort i ren uvitenhet og i beste mening, men som altså har kommet helt feil ut, sier han til Nordlys.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!