Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ikke alle bøker som handler om barn, snakker til barn

«Hotel Cæsar»-stjerne barnebokdebuterer med hyllest til fantasien.

DEBUT: Kristin Bortolotti er en dyktig tegner, men debutboka hennes kunne hatt mer på hjertet. Illustrasjon fra boka
DEBUT: Kristin Bortolotti er en dyktig tegner, men debutboka hennes kunne hatt mer på hjertet. Illustrasjon fra boka Vis mer

Kristin Bortolotti er født Frogner, og ble rikskjendis for sin rolle som Charlotte i «Hotel Cæsar». Nå har hun vært borte fra rampelyset i mange år, men gjør denne våren comeback som kunstner og barnebokdebutant.

I «Den magiske pappesken» forteller hun historien om en gutt og ei jente som drar på eventyr i en grå pappeske. Ut i rommet, og både bakover og framover i tid.

Romantisk

Det er nok ment som en hyllest til fantasi og kreativitet, men når vi leser boka, er fantasien mindre framtredende enn nostalgien.

Den fremmer et romantisk syn på barndom som ofte appellerer mer til voksne lesere enn til barn. Det har ikke minst med perspektivet i boka å gjøre.

De svarthvite, figurative tegningene skiller seg ut på barnebokmarkedet, med sin naturtro stil. Særlig barneansiktene er uttrykksfulle. Men de er også distanserte, nusselige og passive. Blikkene er drømmende. Og jada, vel handler det om å drømme seg bort. Men selv om perspektivet skifter fra oppslag til oppslag, ser vi alltid på dem, heller enn med dem. Dette er ikke leserens eget eventyr, det er to barn som ser søte ut mens de ser på vakre ting.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?