Ikke alle elsker Apple

Den anonyme bloggen CrApple Store hakker løs på Apples sjel fra innsida.

DRITTPRODUKT? Noen har et mindre lidenskapelig forhold til Apple-produkter enn andre. Foto: Creative Tools.se/Flickr, etter en Creative Commons-lisens.
DRITTPRODUKT? Noen har et mindre lidenskapelig forhold til Apple-produkter enn andre. Foto: Creative Tools.se/Flickr, etter en Creative Commons-lisens. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En gang i tida var Apple kulest i klassen, en elegant underdog kjempende mot den klossete bikkja Microsoft. Til og med Douglas «Hitchhiker's Guide To The Galaxy» Adams var en svoren fan. Men: Fra å være et lite stykke digital motkultur har produkter som iPhone, iPod og iPad nå blitt like normale komponenter i hverdagen som Windows og Word. Apple er bare nok et digert teknologiselskap, og i takt med veksten har flere og flere sprekker blitt synlige.

I året som gikk tok backlashen mot selskapet mange former, med krass kritikk mot både produksjonsforhold og antenneproblemene til iPhone 4. Likevel, få angrep var syrligere enn den anonyme bloggen CrApple Store, som omhandler den mørke siden av Steve Jobs imperium: Apple-butikkene.

- På utsida er Eplet polert, friskt og bra for deg, men spør en hvilken som helst ansatt og de vil fortelle deg at det er pill råttent inni. Jeg tror de blir forbanna på glættheten selskapet viser når de har så mange feil, sier bloggens anonyme forfatter (som vi kaller «Kim» for enkelhetens og kjønnsnøytralitetens skyld) til FREDAG.

Kim, som hevder å ha jobbet i en Apple Store i flere år, kan kort og godt kalles teknobloggernes svar på Linnéa Myhre. Med ektefølt sinne går Kim løs på skillet mellom Apples hippe fasade og realitetene på innsida, ofte med bitende sarkastiske spark mot talentløse butikksjefer, miljøfiendtlig emballasje, produkter som stadig oftere blir returnert på grunn av feil, forferdelige slagord og håpløse kunder. Bloggens åpningsinnlegg taler for seg selv:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer