Ikke alle har familie og nettverk rundt seg

Det er en samfunnsmessig lønnsom investering å hjelpe barn og familier som rammes av krise.

Trenger hjemmetilbud: Helsestasjonen bør ha ressurser til å tilby umiddelbar praktisk bistand i folks hjem, mener Hanne Ihler Toldnes. Foto : Bjørn Langsem / DAGBLADET
Trenger hjemmetilbud: Helsestasjonen bør ha ressurser til å tilby umiddelbar praktisk bistand i folks hjem, mener Hanne Ihler Toldnes. Foto : Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer
Meninger

Jeg synes det er uholdbart at Helsestasjonen i kommunen fortsatt står uten ressurser til å gi umiddelbar praktisk bistand i hjemmet, til småbarnsfamilier som rammes av sykdom og andre i akutt krise. Det er ikke alle som har familie eller nettverk rundt seg.

Helsestasjonen har tett samarbeid med barn og familie, og har de aller beste forutsetninger for å vurdere situasjonene, samt hjelpe til i overgangsfaser med sine erfaringer og kompetanse. De har stor legitimitet og tillit i befolkningen. Å tilby en familievikar/miljøarbeider hjem i en kort periode, vil være langt billigere enn de potensielle utgiftene som kan følge av langvarige sykemeldinger, sykehusopphold, samlivsbrudd, inngrep fra barnevern og langvarige psykiske påkjenninger hos barn og voksne som ikke får hjelp i en krisesituasjon.

Det er en samfunnsmessig lønnsom investering å hjelpe barn og familier som rammes av krise.


Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.