Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Forsvarspolitikk:

Ikke avfolk Nord-Norge for å gjøre klar til en slagmark der

Ja, hvem elsker dette landet?

I TRUMPS HENDER: Regjeringen stoler på Trump og utfører amerikanske ordrer og ofrer Nord-Norge.

NKP tar avstand fra å trekke Norge inn i kampen om å forsvare USAs imperialistiske imperium, antakelig i håp om at Norge sikrer seg profitt på krigsmateriell, skriver artikkelforfatterne. Foto: Anthony Wallace / AFP photo/ NTB scanpix
I TRUMPS HENDER: Regjeringen stoler på Trump og utfører amerikanske ordrer og ofrer Nord-Norge. NKP tar avstand fra å trekke Norge inn i kampen om å forsvare USAs imperialistiske imperium, antakelig i håp om at Norge sikrer seg profitt på krigsmateriell, skriver artikkelforfatterne. Foto: Anthony Wallace / AFP photo/ NTB scanpix Vis mer
Meninger

Hele verden håper at avtalen Trump/Jung-Un vil bety starten på global atomnedrustning, mens den amerikanske presidenten ruster til krig i Norge.

US Marines-soldater økes til 700, som skal stasjoneres nærmere Russlands grense. NKP mener det ikke er fredspolitikk, men aggressiv provokasjon fra NATO og Norges regjering.

Regjeringen sier ja til amerikanske kampfly på Rygge, overvåkningsfly på Andøya og overvåkningsradar og rakettskjold i Vardø bygges. Forhåndslagring av militært stridsutstyr er på plass. I høst er Norge vert for NATO-øvelsen Trident Juncture, mer enn 40 000 soldater.

Svenske husstander mottok brosjyren« Om krisen eller krigen kommer», med råd om å handle inn hermetikk, som om det beskytter mot atomkrig. Folk informeres om at det er i tilfelle krise og krig.

Regjeringen legger ned avdelinger i det norske forsvaret. NATO-medlemskap svekker vårt suverene forsvar og regjeringen avliver resten. Regjeringen stoler på Trump og utfører amerikanske ordrer og ofrer Nord-Norge.

NKP tar avstand fra å trekke Norge inn i kampen om å forsvare USAs imperialistiske imperium, antakelig i håp om at Norge sikrer seg profitt på krigsmateriell.

Utstasjoneringen bryter norsk basepolitikk. Ordningen evalueres i 2022. Mer permanent kan det ikke bli. Drapsmaskinene er kommet for å bli på basene i nord. General Nelson sier at Værnes blir hovedbasen for amerikanske soldater i Europa.

NKP elsker dette landet. Ikke avfolk Nord-Norge for å gjøre klar til en slagmark der. Ja til avspenning og nedrustning.

Norge ut av NATO, og styrk det suverene norske forsvaret. NATO må stoppes, ja til regjeringsskifte og amerikanske soldater: Reis hjem!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media