Ikke avskriv Korn ennå

Skapte metalmagi på Quart.

ENERGIØS: Et kraftig opprustet Korn gjorde rent bord i Quartamfiet. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
ENERGIØS: Et kraftig opprustet Korn gjorde rent bord i Quartamfiet. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||KRISTIANSAND (Dagbladet): Korn har fått mye av skylden for den betente merkelappen nu-metal. Det begynner å bli en stund siden sjangeren eller bandet selv har vært relevant. Det meste som har kommet i kjølvannet av «The Untouchables» har vert relativt forglemmelige saker. Men det er ikke dermed sagt at gjengen har blitt feterte og likegyldige rockere på sine eldre dager. Det så i alle fall ut som Jonathan Davis mente alvor da han hilste på Quart-publikummet sitt i går.

For anledningen ikledd kamuflasjekilt, kommanderer han troppene sine ut i krigen og gir seg ikke før han kan hente dem hjem med triumfflagget veievende. «I Did My Time» og «Coming Undone», med innlagtt «We Will Rock You»-segment, fester grepet, og så er parademarsjen i gang.

TrumfkortDet sterkeste kortet er utvilsomt nykomlingen Ray Luzier på trommer, makan til trøkk er det lenge siden man har hørt i Odderøy-Amfiet. Hans tunge rytmer ligger som fjell under Fieldys buldrende basslinjer.

Når en perfekt avlevert «Here To Stay» drønner ut av høytalerne, skjønner folket at det kun er to ting å gjøre: kaste halvliteren i været og hoppe som besatt. Og de får ikke sjanse til å stoppe heller, når «Fake» sklir over i siste halvdel av Metallica-eposet «One» er det bare å gi seg ende over. Hadde Lars Ulrich vært til stede på Quart, hadde han kastet trommestikkene umiddelbart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer