Ikke bare blues i Bergen

Det er mer enn triste toner som skal lydsette Bergen under Ole Blues de nærmeste dagene. For Håkan Hellström og Kings of Convenience kan vel neppe kalles bluesband.

Ole Blues-festivalen stiller selvfølgelig med de klassiske blueskonsertene, men programmet større enn som så. Det hele starter forsiktig med én konsert i dag, men fra torsdag til mandag er dagsplanen fullstappet av noe for enhver sjangersmak.

For uten svensken Håkan Hellström og den lavmælte duoen fra Bergen, kommer artister som eks-pavementvokalisten Stephen Malkmus, kritikeryndlingen Tom McRae, amerikanske Ryan Adams, popbandet Sneaker Pimps, Cosmic Rough Riders fra Alan McGees Poptones og ti funky tyskere i Mardi Gras BB.

De mer klassiske trekkplastrene på festivalen er band som de irske "gudfedrene" i The Chieftains, bluesstjerneskuddet Shemekia Copeland, The Incredible String band sammen med Fairport Convention, Hellbillies, og eks-Led Zeppelinvokalist Robert Plant med spennende nytt band.

Joe Strummer, tidligere medlem av punkrockbandet The Clash, har dessverre måttet avlyse på grunn av studioarbeid.

Uansett er det nok av godbiter på programmet - også for de som mener bluesfølelsen kun hører hjemme på en mandagsmorgen.

Les mer om festivalen på sidene til Ole Blues eller gå direkte til Programmet.