Ikke bare greit med «GTA IV» på pc

Brukerne klager på feil.

(Dagbladet.no): Da vi anmeldte pc-versjonen av «Grand Theft Auto IV» i går, påpekte vi at spillet stiller ekstreme krav til pcen din dersom du vil spille det med høye innstillinger - eller spille det generelt.

Vår gjennomspilling var, bortsett fra et par enkelthendelser, ikke preget av store problemer straks de rette innstillingene ble funnet.

Andre spillere av «GTA IV» på pc har imidlertid hatt mindre hell med sine spillopplevelser. På diverse spillfora klages det nå over en rekke feil på pc-utgaven av spillet.

Feilene skal oppstå på flere områder. Noen har problemer med ytelsen i selve spillet, mens andre ikke får startet spillet overhodet.

- Vi er klar over at et lite antall fans har problemer med å kjøre «GTA IV» på sine pcer, og vi vil forsikre dem om at vi jobber med å løse disse problemene så raskt som mulig, sier en Rockstar-representant til GTAGaming.

Brukere av 64-bits versjonen av Windows Vista har også klaget på at spillet ikke kjører, til tross for at det egentlig skal støtte OS-versjonen. Grunnen til dette skal være at det påkrevede Games for Windows Live-systemet som kjører oppå «GTA IV» ikke støtter Vista 64-bit.

Ifølge spillbloggen Kotaku sier Rockstar at grunnen til at selv kraftige pcer må spille med lave innstillinger er at spillet «sikres for framtida».

Inntil problemene forhåpentligvis løses via en oppdatering, er det flere måter å jobbe seg rundt dem - i denne forumposten finner du noen guider, og i denne tekstfilen fra Rockstar er også noen gode råd.