Du leser nå Dagbladet Pluss
NY IDE: Artikkelforfatteren mener at foran den samiske nasjonaldagen 2019 synes følgende å være klart:

Vi trenger en ny, samlende idé om det samiske i Norge. Dagens forestillinger er ikke bærekraftige, men konfliktskapende. Foto: NTB Scanpix
NY IDE: Artikkelforfatteren mener at foran den samiske nasjonaldagen 2019 synes følgende å være klart: Vi trenger en ny, samlende idé om det samiske i Norge. Dagens forestillinger er ikke bærekraftige, men konfliktskapende. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ikke bare hurra for 17. mai, men også for 6. februar

Samiske Snøfrid var stammor til den norske kongerekka. Samiske Balto gikk først over Grønlandsisen. Og samene lærte Sondre Norheim skikunsten. Samenes nasjonaldag er også Norges nasjonaldag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På overflaten vil Samenes nasjonaldag, den 6. februar, fortone seg som «Lyckliga gatan»:

Dronning Sonja og kronprins Haakon tropper opp i Oslo rådhus for å feire det første samiske landsmøtet i Trondheim på denne dag i 1917. Oslo kommune vil i år for første gang heise det samiske flagget på selveste Rådhusplassen, et flagg skapt av den samiske kunstneren Astrid Båhl fra Troms/Romsa.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer