Ikke bare Röyksopp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

D.J. Friendly, alias NRKs Erik Eriksson, lanserer i disse dager «Friendly Selection Vol. 1» (Beatservice/VME). Selv om ikke været holder, er det med andre ord håp. For dette er en samling «lucid voices and lazy beats», sommermusikk i form av soldoven chill-out og parasollsval kvinnevokal. Eriksson spiller hver helg myk elektronika, lounge, house og chill-out på NRK P3 og har på denne plata samlet norske varianter av innsmigrende elektronika.

  • Norge er langt fra noe u-land når det gjelder denne musikksjangeren. Bølgen har i høy grad nådd annerledeslandet: ikke minst gjennom et internasjonalt populært musikalsk fenomen som Röyksopp, som i fjor høst seilte som en rosa sky inn over det norske musikklandskapet. I forrige uke falt en blomst ned fra månen; albumet «All Watched Over By Machines of Loving Grace» (Universal) med The Moonflowers gled gjennom farvannet, med en gyllen månesigd som seil.
  • Tidligere i år kom et enestående norsk budskap fra Japan. Safariari alias nordmannen Jon Kristian Furuheim lanserte albumet «Zebra Knights» (Trust Me/VME), en vakker og forunderlig ekspedisjon i et varmt og eksotisk landskap, utviklet og produsert i Japan. Furuheim slutter seg til Röyksopp-tradisjonen, i likhet med andre norske representanter for det ekspertene kaller casiopop (lekker elektronika): Micromars, Remington Super 60, Exploding Plastix med flere.
  • Bel Canto har aldri vært fjern fra denne musikken, heller ikke Mari Boine, i hvert fall ikke når musikken remikses. Både Boine, Nils Petter Molvær og Kings of Convenience har fått nye dimensjoner gjennom finstemt remiksing av sine album. Aggie Frost føyer seg også inn i et liknende mønster på singelen «Amygdala», en svalende lekker forsmak på elektronika-albumet «Melodica».
  • På «D.J. Friendly»-albumet fins 15 norske eksempler på musikk å sole eller svale seg til i fellesferien: med grupper som Atakama, Slowpho, Mind over MIDI og Velvet Belly. Velvalgt hele veien og billigere enn en sydentur.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer