Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ikke bedre enn sex

Sjarmerende, men forutsigbar film om det som bare skulle være en one night stand.

«Better than Sex» er debuten til australske Jonathan Teplitzky, som også har skrevet historien, men han har valgt å legge et temmelig opplagt og oppbrukt tema under lupen: Er et one night stand et brukbart utgangspunkt for et varig forhold?

Josh (David Wenham) og Cin (Susie Porter) er to unge og kjekke mennesker som treffes helt tilfeldig på en fest i Sydney, og deler taxi etterpå. Men så blir Josh med Cin hjem - bare for å drikke te, selvsagt - og så er vi i gang.

Det som egentlig skulle være en engangsforeteelse, blir gjort om og om igjen. For Josh liker Cin, og Cin liker Josh, og da er det jo leit at Josh skal tilbake til London etter bare tre dager. Men siden begge insisterer på at de bare liker å ligge sammen, er det ikke så farlig om de ikke får se hverandre mer.

Irriterende forutsigbart, men også litt sjarmerende - mest på grunn av de troverdige skuespillerne Wenham og Porter. Til tross for temaet og all den horisontale aktiviteten er «Better than Sex» en dydig visuell opplevelse. Og selv om Teplitzky har valgt en kvasidokumentarisk form, hvor Josh og Cin forteller om sine erfaringer og følelser rett i kamera, så lærer du ikke noe nytt - verken om sex eller samliv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media