Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Ikke bedriv satire mot Trine, herr Jacobsen. Venstre er gull!

Satire og ironi er langt farligere enn våpen, IS, NATO, russere, klimakatastrofer, FIFA og papirer fra Panama. Dagbladet tar i dag et dramatisk oppgjør mot tøv, tant og VG.

SPENNENDE FRAMTID: Vi i den gamle Venstre-avisen Dagbladet vet selvsagt nesten alt om dagens Venstre. Og, vi vet også at det på sikt vil bli et samarbeid mellom filosofene Gahr Støre og Skei Grande. Bare vent, VG. Foto: NINA HANSEN
SPENNENDE FRAMTID: Vi i den gamle Venstre-avisen Dagbladet vet selvsagt nesten alt om dagens Venstre. Og, vi vet også at det på sikt vil bli et samarbeid mellom filosofene Gahr Støre og Skei Grande. Bare vent, VG. Foto: NINA HANSEN Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GRADERT INFORMASJON: Nå skjerpes virkelig greiene. Mange beskylder oss i pressen for å jage i flokk og gå i en blodtåke. Høh! Vi kan i dag motbevise dette blodflokkvåset. I går hadde VGs ellers så noble kommentator, Frithjof Jacobsen, en harselerende sidekommentar viet Facebook-posten der Trine Skei Grande er avbildet fra Venstres landsmøtet ved siden av utsagnet «Vi skal bruke tid og krefter på å forestille oss en verden vi ønsker å skape».

Jacobsen bruker skummel satire og ond ironi mot Grande, dette tar vi avstand fra. Og, det er ei heller særlig respektabelt å sparke de små som ligger nede, vi snakker tross alt om Venstre, folkens - landets eldste partiorganisasjon, stiftet den 28. januar 1884. Men, direkte sjofelt blir det da han trekker opp det betente Morten Harket-kortet. Det siste er en venstrehook langt under beltestedet. Harket er en vis mann innen sin prisklasse, du tuller ikke med slikt. Ytringsfrihet eller ei, ikke sant Anine Kierulf?

Nei, vi tar avstand fra den slags politisk taskenspilleri fordi vi vet at Trine & co. - selv om ingen politiske kommentatorer har fått det med seg - har hatt hemmelige samtaler med Gahr Støre om utsagnet. Jonas og Trine vil på sikt bli en maktfaktor for denne 17.mai-nasjonen. Samme skal de - og vi - forestille oss en verden skapt av tid og nye krefter som sammen skal bli den store dialogen på kryss og tvers av den betente sperregrensen, dog litt nord for polarsirkelen. Sammen skal Jonas og Trine drive med leteboring som ikke vil skade den verden de ikke ønsker å forestille seg at de har vært med på å skape.

Venstre har med helgas landsmøte skapt en politisk, filosofisk trend. Vi vet kanskje at KrF jobber med slagordet «Gud skal bruke forbønn og mirakler på å forestille oss en verden Ham ønsket å skape». Ja, til og med Frp skal, etter det vi erfarer, være i ferd med å nedsette en filosofikomité bestående av Sandberg, Listhaug og to fra Syden. Deres første utkastet virker lovende: «Vi skal pokker meg ikke bruke overtid, skattepenger, eldre og sjuke, sprit, laks, Segway og muslimer på å forestille oss noe som helst i en verden som vi har skapt».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!