Ikke best på kino

32000 personer har foreløpig kjøpt billetter til musicalen «Sofies verden». I Oslo har bare halvparten så mange sett filmen med samme navn. Besøkstallene er lavere enn mange hadde håpet, men produsent og distributør er godt fornøyde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Besøkstallene på «Sofies verden» er tilfredsstillende. Vi har regnet med mellom 150000 og 200000 besøkende. I forhold til dagens besøkstall er dette realistisk, sier produsent Oddvar Bull Tuhus til Dagbladet.

Etter to uker er besøkstallene på landbasis oppe i 82100 på den mye omtalte storfilmen. Filmen og TV-serien «Sofies verden» har hatt et budsjett på 70 millioner, forhåpentligvis spilles det inn mellom åtte og ti millioner på filmen i Norge. Til sammenlikning ble den svenske lavbudsjettfilmen «Fucking Åmål» sett av 320000 i Norge.

Siste norske storbudsjettfilm var «Kristin Lavransdatter», den ble sett av 680000 i Norge.

- Det er manuskriptets karakter som avgjør budsjettet. Forventet besøkstall blir ikke beregnet når budsjettet settes, poengterer Oddvar Bull Tuhus.

Omtalen i pressen har vært bred, forventningene har vært enormt store, og etter budsjettet å regne har «Sofies verden» ikke blitt den suksessen mange på forhånd hadde trodd og håpet. Likevel kommer den til å bli den absolutt best besøkte norske filmen i 1999.

Billettsalget til musicalen «Sofies verden» har fått et voldsomt oppsving den siste tida. 32000 billetter er solgt før premieren på Fornebu 30. september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer