Ikke best på kino

32000 personer har foreløpig kjøpt billetter til musicalen «Sofies verden». I Oslo har bare halvparten så mange sett filmen med samme navn. Besøkstallene er lavere enn mange hadde håpet, men produsent og distributør er godt fornøyde.

- Besøkstallene på «Sofies verden» er tilfredsstillende. Vi har regnet med mellom 150000 og 200000 besøkende. I forhold til dagens besøkstall er dette realistisk, sier produsent Oddvar Bull Tuhus til Dagbladet.

Etter to uker er besøkstallene på landbasis oppe i 82100 på den mye omtalte storfilmen. Filmen og TV-serien «Sofies verden» har hatt et budsjett på 70 millioner, forhåpentligvis spilles det inn mellom åtte og ti millioner på filmen i Norge. Til sammenlikning ble den svenske lavbudsjettfilmen «Fucking Åmål» sett av 320000 i Norge.

Siste norske storbudsjettfilm var «Kristin Lavransdatter», den ble sett av 680000 i Norge.

- Det er manuskriptets karakter som avgjør budsjettet. Forventet besøkstall blir ikke beregnet når budsjettet settes, poengterer Oddvar Bull Tuhus.

Omtalen i pressen har vært bred, forventningene har vært enormt store, og etter budsjettet å regne har «Sofies verden» ikke blitt den suksessen mange på forhånd hadde trodd og håpet. Likevel kommer den til å bli den absolutt best besøkte norske filmen i 1999.

Billettsalget til musicalen «Sofies verden» har fått et voldsomt oppsving den siste tida. 32000 billetter er solgt før premieren på Fornebu 30. september.