VIKTORIANSKE: Industriell revolusjon og det britiske imperie er stikkord for tidsepoken «Sherlock»-spesialen befinne seg i. Foto: BBC/Hartswood Films
VIKTORIANSKE: Industriell revolusjon og det britiske imperie er stikkord for tidsepoken «Sherlock»-spesialen befinne seg i. Foto: BBC/Hartswood FilmsVis mer

- Ikke beveg deg, snakk eller pust

Mer «Sherlock» på gang.

(Dagbladet): Benedict Cumberbatch og Martin Freeman har mye på tallerkenen for tida. Førstnevnte spiller en rolle i en ny «Jungelboken»-film og Marvels «Doctor Strange», mens Freeman er nylig ferdig med «Hobbiten»-trilogien.

Nå er det halvannet år siden vi sist så dem i rollene som «Sherlock Holmes» og «John Watson», men BBC beroliger utålmodige fans.

Teaser retur Den britiske statskanalen letter så vidt på sløret for hva vi kan forvente av «Sherlock», med et nytt bilde av radarparet. Det skjer i sammenheng med San Diego Comic Con, der skuespillerne stiller opp som et panel.

Som ei ventepølse blir det nemlig en spesialepisode før en ny sesong. Denne enkeltepisoden vil ikke befinne seg i dagens moderne samfunn, slik tidligere sesonger har gjort.

I stedet skrur serieskaperne tida tilbake til den viktorianske tidsepoken på 1800-tallet, noe denne karakter-sniktitten bærer preg av.

- Hold kjeft alle sammen, hold kjeft! Ikke beveg deg, snakk eller pust. En nytt bilde fra Sherlock-spesialen har landet, skrev BBC på Twitter sammen med bildet.

Seerrekord Tredje sesong, som ble sendt i begynnelsen av januar 2013, opplevde seerrekord på BBC One, med 9,7 millioner seere, samtidig som kritikerne jublet for premiereepisoden.

Freeman sa allerede i fjor sommer at publikum kunne vente seg en spesialepisode, sannsynligvis rundt juletider.

- Om det blir en spesial - og dette er off-the-record; om dette var det britiske arbeiderpartiet hadde jeg fått sparken - så blir det til neste jul. En julespesial. Det er slik jeg forstår det, sa han til The Telegraph.

Ifølge The Independent, kan vi forvente spesialen ved juletider, og en ny sesong av serien i 2017.