Ikke bra nok, Napster

Gammel pirattjeneste er blitt lovlig strømmetjeneste. Men Napster skal slite mot Spotify og Wimp, tror Dagbladets anmelder.

AMERIKANSK UTFORDRER: Den gamle pirattjenesten Napster er blitt strømmtjeneste. Men Dagbladets anmelder finner ingen gode grunner til å velge amerikansk framfor norske Wimp eller svenske Spotify.
AMERIKANSK UTFORDRER: Den gamle pirattjenesten Napster er blitt strømmtjeneste. Men Dagbladets anmelder finner ingen gode grunner til å velge amerikansk framfor norske Wimp eller svenske Spotify. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De siste kortene er ennå ikke delt ut i spillet om musikkmarkedet på nettet.

I dag ble den gamle pirattjenesten Napster relansert som abonnementstjeneste i Norge og 13 andre europiske land, og neste uke forventer «alle» at Apple lanserer musikktjenesten iRadio.

Da Shawn Fanning, John Fanning og Sean Parker lanserte fildelingstjenesten Napster i juni 1999 med sin revolusjonerende peer-to-peer-teknologi, utløste den et jordskjelv som fortsatt ryster den globale underholdningsindustrien.

Napster ble startskuddet ikke bare for ulovlig fildeling, men for hele den nettbaserte musikkrevolusjonen.

Dagens Napster likner ikke mye på den gamle. Den opprinnelige tjenesten ble saksøkt i kne av musikkbransjen, kjøpt av programvareselskapet Roxio og senere gjenopplivet av Best Buy som nedlastingsbutikk i konkurranse med iTunes. Den konkurransen var det iTunes som vant.

Den amerikanske musikktjenesten Rhapsody kjøpte merkenavnet, og bruker nå Napster-navnet på sitt fremstøt mot det europeiske markedet. Bortsett fra navnet er selve tjenesten så vidt jeg kan se identisk med Rhapsody.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer