Ikke butikktyv likevel?

Winona Ryder har blitt uthengt som butikktyv. Videotapen fra det påståtte tyveriet kan tyde på at politiet har få bevis å komme med.

Det var i desember det skjedde. Det som skulle bli skuespilleren Winona Ryders førjulsmareritt.

Simpelt tyveri?

Ryder er beskyldt for butikktyveri. Påtalemakten sier hun ble filmet under udåden, og at dette beviser tyveriet.

De skal ha tatt Ryder opp på video mens hun var i ferd med å klippe vekk alarminnretningen på varer i butikken. Deretter mener politiet at hun tok varene med seg i veska og gikk fra butikken.

Ryder ble arrestert 12. desember i butikken Saks Fifth Avenue i Beverly Hills, i et av Los Angels' mest eksklusive shoppeområder. I februar ble hun siktet for tyveri, vandalisme og for ulovlig oppbevaring av smertestillende midler, hun hadde ingen resept.

Ingen bevis på filmen

Påtalemyndigheten hevdet altså Ryder var ute med saksa. Nå har man tatt en nærmere kikk på bildene fra overvåkningskameraene. TV-showet «Extra» har kikket gjennom scenene, melder Reuters.

- I motsetning til folks oppfatning, så frikjenner denne tapen henne, sier Ryders advokat Mark Geragos. Han mener alt beror på en misforståelse, og at pillene Ryder hadde var foreskrevet av en lege.

Ingen saks og fjerning av alarmer skal ha vært synlig på opptakene. Reuters skriver at videoen viser Ryder som prøver en svart hatt. Deretter ser hun ut til å glemme den, for hun tar heisen med hatten på hodet. Prislappen på hatten er synlig når hun går inn i et prøverom, men vises ikke når hun kommer ut igjen 15 minutter etterpå.

Dessuten prøver hun leppestift og får hjelp av de ansatte, før hun stoppes av sikkerhetspersonell på vei ut av butikken.

Winona er beskyldt for å ha stjålet to svarte hatter, sju par sokker, en Yves St. Laurent-bluse, flere vesker, et dyrt hårbånd og hårpynt, alt i alt til en verdi av 4800 dollar.

Winona, som sier hun er uskyldig, er løslatt på kausjon. Hun måtte punge ut med 20 000 dollar for friheten sin. Videoen skal vises i en høring torsdag, forut for rettssaken.

KAMPANJE FOR WINONA:</B> En butikk i Los Angeles selger t-skjorter som et ledd i en kampanje for å støtte den tyveritiltalte skuespilleren.
PÅ VEI INN I RETTSSALEN:</B> Bildet er fra en rettsal i Beverly Hills i januar i år.