«Tid for hjem»:

- Ikke det siste fra oss

Norges favoritt-håndverker legger ikke skjul på at han vil gjøre mer TV etter «Tid for hjem».

SLUTT: Etter 22 sesonger er det slutt for det populære oppussingsprosjektet «Tid for hjem». Foto: Eivind Senneset / TV 2
SLUTT: Etter 22 sesonger er det slutt for det populære oppussingsprosjektet «Tid for hjem». Foto: Eivind Senneset / TV 2 Vis mer
Publisert

Forrige uke ble det kjent at oppussingsprogrammet «Tid for hjem» legges ned etter 22 sesonger og nærmere 200 episoder, til stor frustrasjon for mange seere.

Det var Bergensavisen som først meldte nyheten.

«Tid for hjem» kunngjorde også selv på sin Facebook-side at siste sesongen av programmet kommer på nyåret.

Ingen overraskelse

Einar Nilsson, som sammen med Kjersti Bergesen har loset seerne gjennom nye prosjekter i en årrekke, forteller at de ble informert om beslutningen underveis i innspillingen av sesongen som kommer på TV i 2023.

Med på laget har de også hatt Stein Gullaksen, Andreas Nygaard og de siste åra Rune Omdal Strandenes, som programmets hovedsnekker.

Fortsatt gjenstår det to innspillinger.

- Det er ikke den samme «gutsen» nå. Det å holde på med dette har vært en stor glede for meg. Det å utføre mange forskjellige arbeidsoppgaver i løpet av fire dager, og å komme i mål, gir en skikkelig god energi for oss alle, sier Nilsson til Dagbladet.

Han innrømmer at valget imidlertid ikke kom som en stor overraskelse.

- La oss si det sånn, vi har ventet litt på det nesten hvert år. Men vi er i en fase hvor vi har jobbet med å fornye konseptet litt, så litt trist at det skjedde akkurat nå. Jeg håpet vi kunne feire 20-årsjubileum, men det er bare en ren egoistisk tanke.

- Tid for alt

Både Nilsson og Bergesen forteller at at de hvert år har vært innstilt på at det kan ta slutt.

- Det har alltid vært litt usikkerhet, så man kan ikke ta noe for gitt. Men det har blitt en viktig del av livet for meg, legger Nilsson til.

- Vi har jo visst at det må ta slutt en dag. 22 sesonger, det er nå greit det. Vi kan ikke forvente at det skal vare til pensjonisttilværelsen. Det er gøy at vi har fått holde på så lenge, sier Bergesen.

- OMVELTNING: Kjersti Bergesen innrømmer at det er en stor omveltning at programmet ikke skal sendes på TV mer. Foto: Eivind Senneset / TV 2
- OMVELTNING: Kjersti Bergesen innrømmer at det er en stor omveltning at programmet ikke skal sendes på TV mer. Foto: Eivind Senneset / TV 2 Vis mer

Hun legger til at hun er svært fornøyd med arbeidsplassen i TV 2, som hun har jobbet i i over 30 år.

Til Bergensavisen sier Kathrine Haldorsen, programredaktør i TV 2, at det ikke ligger noe dramatikk bak avgjørelsen.

- Det er en tid for alt. Vi trenger å skape rom for nye ideer, sier hun.

- Jeg har likt TV-programmene så godt og sett masse av det. Så dette gjøres med et visst vemod. Det å legge det ned er noe vi har snakket om en stund, og nå er vi ved veis ende. Det er uansett godt at vi legger ned noe som er på topp, sier Haldorsen.

- Omveltning

Om Bergesen blir å se på skjermen igjen, kan hun imidlertid ikke avsløre.

- Jeg vet rett og slett ikke. Det er veldig åpent. Det er en veldig omveltning for min del, etter så mange år. Så jeg må tenke litt sammen med TV 2, da det er deres beslutning. Først har jeg en velfortjent juleferie foran meg, sier Bergesen.

Nilsson derimot legger ikke skjul på at han vil gjøre mer TV.

- Uten at jeg skal love noe, så er ikke dette det siste dere ser av meg eller noen av de andre, sier han.

Nilsson sikter ikke til noen konkrete planer, men håper å igjen kunne engasjere seere med godt håndtverk og praktisk arbeid - sammen med den samme gjengen i «Tid for hjem».

- Jeg er takknemlig for alle åra på skjermen, og forstår TV 2 sitt valg. Jeg føler jeg har satt litt avtrykk i kanalen, så vi får se hva som dukker opp. Jeg er åpen for fortsettelsen, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer