Ikke «dra til hælvete». Dra til Grimstad.

Godt gjensyn.

HUMORHØYDEPUNKTER: Rune Andersen og Espen Beranek Holm har, med god hjelp fra regissør Vemund Vik, foretatt et velvalgt utvalg av humorhøydepunkter til sitt sommershow. Foto: Stand Up Norge
HUMORHØYDEPUNKTER: Rune Andersen og Espen Beranek Holm har, med god hjelp fra regissør Vemund Vik, foretatt et velvalgt utvalg av humorhøydepunkter til sitt sommershow. Foto: Stand Up Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SHOW: Det har gått 30 år siden Espen Beranek Holm første gang sang «Dra til hælvete». Den turkise skinnjakka passer fremdeles.

Det er et passende faktum når gammel humor blir som ny og man slett ikke alltid kan se forskjell på det aller eldste og det aller nyeste.

Velvalgt Best-of-showet «Litt av en sommer» består med andre ord av velvalgte høydepunkter fra et tospanns humorkarriere - så langt.

Rune Andersen & Espen Beranek Holm framfører det med åpenbar fryd, i en gjensynsglede som raskt smitter over på publikum.

Tittelen ligner duoens forrige show, «Litt av en mann» fra 2009. Innholdet er langt fra identisk.

Noe av «...mann» er naturligvis med over i «...sommer», men det har også tatt opp i seg eldre materiale. Noe er nyskrevet, noe er omskrevet, og noe er så gammelt at vi har glemt det og kan tro det er nytt.

Fenomenene som behandles er fortsatt aktuelle (all inclusive-feriens farer, iPhone-skrytets tålegrense).

Sjarm Parodiutvalget er hovedsakelig (og klokelig) konsentrert i raskt omskiftelige kavalkader.

Av disse har «...mann»s «Rapporter fra en mannskropp», med tekst av Peder Udnæs, Elisabeth Botterli, Kjetil Kooyman og Karsten Fullu holdt seg best, pluss Hellstrøm-parodien av samme fra samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer