Ikke en gang Kent kan redde Christel Alsos' nye plate

«Let's Pretend», synger Christel Alsos. Problemet hennes er ikke at hun later som, men at hun prøver for lite.

TREDJE SERVERING: Christel Alsos' tredje album, «Presence», er spilt inn på Gotland i Sverige med den svenske produsenten Tobias Fröberg. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
TREDJE SERVERING: Christel Alsos' tredje album, «Presence», er spilt inn på Gotland i Sverige med den svenske produsenten Tobias Fröberg. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Christel Alsos har kalt sitt siste album «Presence», tilstedeværelse, og det er ikke noe å si på den. Men hun har særlig ett problem som har ridd henne siden debuten «Closing the Distance» i 2007 (30.000 solgte) og til og med denne tredje serveringa.

Det er slett ikke stemmen som er problemet, den er både behagelig, betakende og smektende, men mangelen på variasjon i uttrykket.

Du føler at du har hørt det før, men du klarer ikke helt å plassere det. Det vil si, det høres vel egentlig ut som de to foregående albumene...

Gode anslag Det er riktignok gode anslag på «Presence», som de tre låtene som åpner albumet, «Always Hoping», «Remember It Now» (som høres ut som en James Bond-låt og gjør et forsøk på å stikke seg ut) og den elektronika-inspirerte singelen «Conquer» (som også har det mest spennende arrangementet og er albumets bestenotering).

Ikke temposkifte Men så fortsetter hun i samme gate, og du venter forgjeves på det litt overraskende temposkiftet som bryter med de pene strykerarrangementene, den myke stemmen - og den heldekkende melankolien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer