- Ikke eneste festival som legger til rette for narko

Hetland hevdet på pressekonferanse i dag. Andre festivalsjefer kjenner seg nødvendigvis ikke igjen.

(Dagbladet.no): Under lanseringen av den såkalte Quart-boka i dag hevdet forfatter og tidligere pressesjef for festivalen, Pål Hetland (35), at de ikke er de eneste som har forsynt artister og andre med dop.

- At festivalarrangører har måttet legge til rette for artistenes narkobruk, er ikke et ukjent fenomen. Men vi var utvilsomt de mest profesjonelle tilretteleggerne, sier den tidligere Quart-sjefen til Dagbladet.no.

Se intervjuet over.

I dagens papirutagave spurte Dagbladet en rekke norske festivalarrangører om de har opplevd at artister ber ansatte skaffe dem dop, og om rusmisbruk foregår på deres festival.

Her er hva de svarte:

Jonas Prangerød, pressetalsmann, Øya 

•  Det kan nok ha skjedd, at det har kommet ønsker. Men vi har hatt en policy om at vi ikke hjelper noen med å bryte norsk lov. Vi har sagt konsekvent nei til forespørsler om lovbrudd. Men det skal sies at dette ikke er noe som har skjedd ofte.

•  Vi har ikke hatt noen arrestasjoner eller andre ting tilknyttet narkotika på så lenge jeg kan huske. Så vi har ikke registrert noen tilfeller.

- Ikke eneste festival som legger til rette for narko

Jørgen Roll, festivalsjef, Norwegian Wood

* Nei, jeg har aldri opplevd at det har skjedd. Da hadde jeg hørt om det.

* Nei, vi har i alle fall ikke hatt noen arrestasjoner, sier han på spørsmål om rusmisbruk foregår hos dem.

Behnam Farazollahi, pressesjef, Slottsfjell

* Nei, jeg har ikke opplevd det. Men det artister gjør i sin fritid bestemmer de selv, og der blander vi oss ikke opp i.

* Vi har ikke hatt noen tilfeller av politianmeldelser for det på Slottsfjell.

Morten Sandberg, styreleder, Hovefestivalen

*Hove har nulltoleranse for narkotika. Det er ikke et tema når vi booker artister. Skulle noen få henvendelser om å prøve å skaffe dop, har de selvsagt ikke lov til det. Hvis noen i festivalstaben har befatning med å bistå noen i å skaffe dem narkotika, får de sparken umiddelbart.

Sveinung Sundli, eksfestivalsjef, Storåsfestivalen 

*  Jeg har egentlig ingen kommentar til det. Om det er vanlig eller ikke vet jeg ingenting om. Men på Storås har vi i staben definitivt ikke hatt noe å gjøre med å skaffe til veie narkotika. Hva slags rusforbruk folk har, enten de er artister, politikere eller i NRK, vet jeg veldig lite om, ler Sundli.

Jonas Prangerød.
SLOTTSFJELL: Bahnan Farazollahi.
STORÅS: Sveinung Sundli.