DEBATT

Ikke et frislipp av motorferdsel i utmark

Det er bra vi har forskere som bekymrer seg på vegne av vårt naturmangfold, men det gjør regjeringen også.

VIKAFJELLET 20090326: Bak på en snøskuter ført av en politimann ble kronprinsesse Mette-Marit brakt inn i fjellområdet der sivilforsvarsøvelsen Vikafjell fant sted. Øvelsen gikk ut på å redde personer fra biler etter at en kolonne hadde kjørt seg fast på fjellet mellom Hordaland og Sogn og Fjordane. 
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
VIKAFJELLET 20090326: Bak på en snøskuter ført av en politimann ble kronprinsesse Mette-Marit brakt inn i fjellområdet der sivilforsvarsøvelsen Vikafjell fant sted. Øvelsen gikk ut på å redde personer fra biler etter at en kolonne hadde kjørt seg fast på fjellet mellom Hordaland og Sogn og Fjordane. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

På lederplass i Dagbladet fremkommer det en rekke utspill knyttet til motorferdsel i utmark. Flere forskere konkluderer med at det ikke er mulig å kombinere skuterkjøring og ivaretaking av friluftslivet. De samme forskerne er endatil bekymret for at det er flere kommuner hvor det ikke er plass til å opprette løyper.

For å få debatten ned på et fornuftig nivå ønsker vi å presisere følgende: Ja, det vil være kommuner i Norge hvor en ikke kan opprette løyper. Samtidig finnes det mange kommuner hvor det er fullt mulig å legge til rett for både friluftsliv og turkjøring.

Regjeringens forslag til endring av motorferdsel i utmark stiller strenge krav til hvorvidt en kommune skal kunne åpne for turkjøring. Friluftsliv og andre viktig hensyn skal legges til grunn, og det settes klare rammer for å kunne opprette en slik løype.

Det er bra vi har forskere som bekymrer seg på vegne av vårt naturmangfold, men det gjør regjeringen også. I tillegg har vi stor tiltro til at politikere i kommune-Norge innehar samme bekymringer og deler forskernes syn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer