Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Ikke et ord om VM på ski i Madrid, men vi så fotball i bula til James Joyce

Og, vi fant en ny makker til radarparet Kverneland og Fiske.

VERDEN RUNDT MED KNUT: Hva med en grill og en kopp te på Knut Hamsun Bar og Grill, verden over, når du kan drikke øl og spise chips hos James Joyce? Foto: Sverre Heiberg.
VERDEN RUNDT MED KNUT: Hva med en grill og en kopp te på Knut Hamsun Bar og Grill, verden over, når du kan drikke øl og spise chips hos James Joyce? Foto: Sverre Heiberg. Vis mer
Meninger

Madrid (Dagbladet):

El Gordo. Tjukken. Den feite. Tenk om noen hadde kalt en restaurant i Norge det og sagt: Happy hour på Tjukken. Vel. Da hadde cirka 234 forskjellige pressgrupper tilkalt slankeavisa VG og Dagbladet pluss Torp aka NRK og ikke minst, full rulle i Dagsnytt 18 med han derre arrogante som programlederen.

Men, gatelangs i Madrid gikk vi rett forbi denne restauranten – som selvsagt fristet med gris, vin og sikkert fett. El Gordo er også det store lotteriet i Spania der du kan vinne så mye penger at du kunne kjøpt 1000 nye frisørsalong til verdens beste til å være like teit som seg selv, Donald Trump, mannen som får Guffen til å framstå som en presidentkandidat. Aner vi Lysglimt? Neppe.

James Joyce Irish Pub er ikke et sted å stikke innom når du er i den spanske hovedstaden, dette med mindre du er litt i overkant fotballdust og ønsker å se at Manchester United vinner 3–2 over Southampton i det som tidligere ble kalt ligacupen. Takk Zlatan.

Vi var forresten to nordmenn, sammen med fastlegen fra Irland, doktor Guinness (selvsagt), som satt hos James og så cup og vi tenkte: Hvorfor kan vi ikke reise verden rundt på norske puber som er oppkalt etter norske forfattere? Hva med Knut Hamsun Bed and Breakfast? Henrik Ibsen Bar, Gynt og Grill? Sigrid Undset Lounge? Vigdis Hjort Arv og Cocktailbar? Frode Grytten Mulm & Striptease? Hæh? Levi Henriksen Pensjonat? Pedro Carmona Alvarez Leirskole? Amalie Skram Resort?

Vel. Videre. Madrid og langrenn? Glem det. Her er det pluss 18, mens vi på en vegg ser det er muligheter for å kunne fange siste rest av denne kvelden ettersom vi skimter et telefonnummer til Detectives Privados. Vi forsøkte å ringe, dessverre opptatt.

Derfor til et museum og fikk med oss en eksemplarisk utstilling av hele livsverket signert Lyonel Feininger (1871 – 1956). Han som startet opp med satiretegninger og endte opp på hjørnet av en slags kubisme og levd liv. Gamle Lyonel er en mann Steffen Kverneland og Lars Fiske burde skåle sammen med.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media