Ikke et spill for de som elsker selunger

Herlig ondskap i «Overlord II».

|||«OVERLORD» VAR EN av de hyggeligste overraskelsene som kom ut i 2007. Spillet lot deg styre en ond hersker og hans undersåtter rundt i en fantasiverden som virket dratt rett ut av Tim Burtons småsyke sinn.

Den tegneserieaktige ondskapen og den konstante, humoristiske tonen skapte et helt unikt og underholdende bakteppe for eventyrspillet som nå endelig har fått en oppfølger.

«Overlord II» viderefører historien fra originalen og ekspansjonspakkene, og introduserer deg for en helt ny ond hersker i ung alder.

ETTER SPILLETS opplæringssekvens, som blant annet innebærer nedklubbing av kvalmende søte selbebiser, blir du til slutt utrustet med et heftig hevnbegrep og en armé av små, gremlinsliknende demoner.

I tillegg til din helpansra antihelt styrer du flere titall av disse såkalte «minions», som du kan sveipe som en bølge av ødeleggelse over fiender og bygninger.

SOM SEG HØR OG BØR for en ond hersker får du også denne gangen tilgang til et eget tårn. Som i forgjengeren er dette tårnet falleferdig i begynnelsen, men denne gangen er det imponerende allerede i spillets tidlige timer.

Lava strømmer fra sprekker i gulvet, magiske steiner svever utenfor og stedet preges i det hele tatt av å være mer fortrollet og mektig enn før.

I løpet av spillets gang vil dette tårnet vokse seg massivt og pimpes etter dine egne preferanser. Du og dine små demoner vil slepe skatter, damer og oppgraderinger tilbake til tårnet etter hvert som du finner dem ute i verden.

1

FRA MØRKETS TRONE i tårnet ditt kan du planlegge ditt neste skritt, samt holde audiens for de mindreverdige skapningene som forsøker innynde seg hos deg.

Som halvmørkets fyrste er ditt mål å enten utrydde eller underlegge deg korrupte mennesker, pysete alvehippier og meningsløse gnomer.

Etter du har erobret en by kan du personlig sørge for å gjøre hver eneste innbygger til en slave. De vil da bli satt til å grave etter gull, smi våpen og utstyr til undersåttene dine eller avle dumme pattedyr du kan slakte for den nødvendige livsenergien du behøver.

Du har selvsagt også muligheten til å jevne hele byen med jorda, med innbyggerne nederst.

Å STYRE DEG selv, demonene dine og samtidig ha noenlunde styring på kameravinkel var en utfordring i forgjengeren. Dessverre har ting bare blitt verre denne gangen, i alle fall på konsoll.

Lagring er også noe du må finne deg i å overlate til spillets humør, da du ikke har mulighet til å gjøre dette selv.

Men på tross av disse ganske ubegripelige problemene, fortsetter «Overlord II» å ha mye mer av den samme sjarmen, fantasien og den rølpete humoren som gjorde serien til en personlig favoritt hos undertegnede — noe som dermed gjør dette spillet perfekt til late sommerkvelder.

Ikke et spill for de som elsker selunger