ROM 316 med Dag, VM og om vennen, Jon M.:

Ikke ett ord om YNWA & Karius

Og, ikke noe om Oslo Freedom Forum heller.

RADARPARET: Jon Michelet og Dag Solstad i 1990 før fotball-VM med de to bøkene de da hadde skrevet om VM i 1982 og 1986. Torsdag snakker Solstad med Dagbladets Tom Stalsberg på Rom 316, Breiseth Hotell, under Lillehammer Litteraturfestival. Foto: Annelise Jackbo.
RADARPARET: Jon Michelet og Dag Solstad i 1990 før fotball-VM med de to bøkene de da hadde skrevet om VM i 1982 og 1986. Torsdag snakker Solstad med Dagbladets Tom Stalsberg på Rom 316, Breiseth Hotell, under Lillehammer Litteraturfestival. Foto: Annelise Jackbo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag 29. mai. Gratulerer med dagen til den beste som har bursdag (verden over). Såpass rause må vi være i de dager etter at Liverpool tapte finalen i Champions League mot Real Madrid. Og nei, denne skribent som siden 1968 – i femti år altså – har holdt med Manchester United (som har en magister av en sutrekopp som manager nå) skal ikke si ett eneste ord om kampen, tapet, Karius, Ramos, YNWA, Salah (synd da, håper han rekker VM), Klopp eller alle de norske Liverpool-supporterne som i timene, dagene etterpå har framstått som ofre for blodhevn, antidemokratiske holdinger og det som verre er.

Nei, vi skal ikke si noe, men haster videre, Baktus bror. Fotball er blitt alt for alvorlig til å spøke med. Folk mister det rett og slett hvis du slenger med leppa, dette både hjemme, uavgjort og borte. De som sier Vi om sitt lag i England er helt klart verstinger, men også fans av diverse norske klubber begynner å bli vel sykt, irriterende. Skjerp dere kraftig alle samme. Vi snakker fotball. Vi snakker ikke krig, nød, sykdom, urettferdighet, fattigdom, ormer, gjeld, fengsel, tortur, islam,katolske korgutter eller noe annet, men fotball. Folkens! Vi skal ei heller skrive noe om Oslo Freedom Forum fordi da får vi så mange viktigperer på nakken at det orker vi jaggu meg ikke. Nei, vi skriver og feiger ut med dikt, tryggest slik. Den sjette utgaven av poesiantologien DEN ENGELSKE KANAL er snart ute med slippfest på Cafe Mono i Oslo tirsdag 5. juni. Jørn H. Sværen er kaptein Poesi som gir det tenkende mennesket nyskrevne og oversatte tekster av et vell spennende forfattere fra inn - og det store utland.

Og, dermed kan litteraturfestivalen på Lillehammer starte i dag der denne skribent – sammen med to trekkfugler – inntar Rom 316 på Breiseth Hotell onsdag og torsdag med et høykapabelt lavterskel tilbud av en forfatterprat + skål. I morgen med litt Elling og om den nylig avdøde chilenske antipoet, Nicanor Parra, bare Pedro Carmona-Alavrez får tid. Torsdag VM i fotballprat med Dag Solstad og om vennen, Jon Michelet. Pluss Ellen Sofie. Vi gleder oss til dette før postkort fra Atlanterhavet.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer