Ikke ett pennestrøk er overflødig

Jasons nye tegneserieroman er rørende.

KONTORKATT: Jasons nye tegneserie er enkelt tegnet, men likevel omhyggelig komponert.
KONTORKATT: Jasons nye tegneserie er enkelt tegnet, men likevel omhyggelig komponert. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Når Jason gir ut en tegneserie er det en verdensbegivenhet i tegneseriemiljøet, og bøkene pleier å gis ut på fransk eller engelsk først. Men denne gangen har Magikon forlag vært ekstra kjappe på labben og lansert «Savnet katt» før noen har fått sagt «non!». Dermed er den norske utgaven en aldri så liten verdenspremiere.  

Tegneserieroman Og det stopper ikke med det. «Savnet katt» er også Jasons lengste historie på lenge. Etter de to siste utgivelsene, novellesamlingene «Low Moon» og «Athos i Amerika» er det en fin avveksling, men etter den knallgode «Athos...» bidrar det også til å øke forventningene betraktelig.  

Mann for sin hatt Boka begynner i klassisk Jason-land, med privatdetektiven Dan Delon som avslutter sin dag på kontoret. Han går i hatt og frakk, to klesplagg Jason elsker å tegne, og minner om Humphrey Bogart, som en kvinne i boka påpeker. På veien hjem går han forbi en plakat om en savnet katt, og rett etter finner han katten under en søppelkasse. Delon bringer katten hjem i sikkerhet til eieren, hun heter Charlotte og driver en bokhandel. De får umiddelbart god kontakt, begge er fraskilte og ensomme mennesker. Dialogen mellom dem er veldig god og rørende, de føles som en perfekt match. Men så greit går det selvfølgelig ikke.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer