Ikke fattig likevel

Marlon Brando døde ikke som en fattig mann, slik mange har trodd. Boet er på hele 148 millioner kroner.

Men det er ikke den eneste overraskelsen i skuespillerens testamente. Her dukker det også opp to hittil ukjente barn.

Da Brando døde 1. juli gikk ryktene om at han døde som en fattig mann, ruinert av flere rettssaker og at han levde på en beskjeden pensjon fra det amerikanske skuespillerforbundet.

148 mill.

Nå viser det seg at Brandos lommer slett ikke var tomme. Boets verdi er beregnet til 148 millioner kroner. Et hus på fasjonable Mulholland Drive i Los Angeles og øya Tetiaora ved Tahiti utgjør de største verdiene.

Og Brandos pensjon var ikke beskjeden. Han hadde en årlig inntekt på 3,4 millioner kroner de siste åra, viser oppgjøret som nå er gjort kjent.

Ti barn

I sitt testamente, som er forandret flere ganger de siste åra, tilgodeser Brando sine ti barn, fra den yngste som er ti år gammel til den eldste som er 46. To av barna har til nå ikke vært kjent for offentligheten. Maimiti (28), oppkalt etter en kvinnelig rollefigur i «Mytteriet på Bounty» og Raiatua Brando (23) bor på Tahiti.

Hvordan arven skal fordeles mellom barna, er ikke gjort kjent. Brando skjermet omhyggelig om sitt privatliv og tok skritt før han døde for å hindre at testamentet ble kjent i sin helhet.

Kuttet bort

To år før han døde endret Brando sitt opprinnelige testamente og kuttet bort sin adopterte datter Petra Brando-Corval og barnebarnet Tuki Brando.

Petra Brando-Corval ble kuttet ut fordi hennes mor - Caroline Berret, som var Brandos personlige assistent fra 1976 til 2001 - falt i unåde og saksøkte Brando. Saken ble forlikt utenfor rettssystemet en uke før Brando døde av lungesvikt.

Advokat-utgifter

Hvorfor Tuki Brando ikke blir tilgodesett, er mer uklart. Tuki, som nå er i tenåra, er sønn av Cheyenne Brando, som tok sitt liv i 1995. Hennes forlovede Dag Drollet, som mishandlet Cheyenne, ble skutt og drept av Brandos eldste barn Christian i 1990.

Marlon Brando brukte store summer på forsvarsadvokater for sin sønn, og det er herfra ryktet om den kjente skuespillerens pengeproblemer oppsto.

DØDE RIK: Marlon Brando døde 1. juli i år. Ryktene vile ha det til at han var lut fattig. Bildet er fra filmen «The Wild One» fra 1953.