Ikke født i går

LEIRVIK (Dagbladet): På plate er Trang Fødsel irriterende trivielle. Live hever de seg flere hakk - selv om de viste seg som mer hengivne enn direkte karismatiske da de så Stord-studentene i hvitøyet i går kveld.

Trang FødselTapperiet, Leirvik på StordPublikum: Ca. 300 (fullt)Best: SpillegledenVerst: GPP mellom låteneKonklusjon: Hva med et lite sjarmkurs?Trang Fødsel har ikke bra nok låter til å gjøre en hel konsertkveld underholdende. Innimellom sine utvilsomt fengende hits faller de ned på et drepende uinteressant nivå som ikke solid spilleglede og liveenergi kan dekke over.

Ikke keisersnitt

Men hei, det var på ingen måte noe keisersnittpreg over Stord-konserten til distriktshøgskole-rockens siste utskudd.

Trang Fødsel har tatt hevn over undertegnede på sin egne snedige måte. Etter å ha omtalt bandet som selve inkarnasjonen av middelmådig norsk studentrock, har tvilen sneket seg inn; jeg har begynt å like bandets siste hit «Manisk». Slikt er flaut for en anmelder...

Ikke flaut

Men live er det ikke flaut i det hele tatt å like Trang Fødsel. Bandet har vært mer eller mindre konstant på veien de siste par åra, og har faktisk rukket å opparbeide seg et solid liverykte. Stord-showet begynte svært lovende idet bandet framførte en av fjorårets hits, «Hippie», i den reneste ekstranummerversjon. Jørund Fluge Samuelsen kjørte på med fløytesoloene sine, også de er betraktelig mer spiselige live, og resten av bandet syntes å ha overskudd der de kjørte på i lett jammende stil, inkludert flere allsangpartier og det hele.

Stjerneløse

- Det tegner til å bli en liten festaften, kommenterte Hans Petter Aaserud, vel vitende om Tapperiet er å regne som hjemmebane etter fjorårets suksesskonsert. Men det ble det altså ikke helt i går. Etter to plater framstår gruppa fortsatt som veldig ujevn hva låtmateriale angår. Bandet har heller ikke et tøft nok sound og groove som de kan flyte på.

«Drømmedame» fungerer fint den, men det er litt typisk at bandets store sommerhit blir mottatt med måtelig engasjement fra publikum.

Trang Fødsel vil og gir mye av seg selv, men de mangler sjarm og entertainment-evner. Det er en stjerne- og ansiktsløs gruppe, og selv om Aaserud og Fluge Samuelsen både synger og kommuniserer fint sammen, blir de litt grå og hjelpeløse når de skal forsøke å muntre opp publikum med en Pelle & Proffen-story.
Man blir ikke manisk av å være på Trang Fødsel-konsert, men vi har hørt verre DH-rockere enn dette.

Trang Fødsel

Tapperiet, Leirvik på Stord

Publikum: Ca. 300 (fullt)

Best: Spillegleden

Verst: GPP mellom låtene

Konklusjon: Hva med et lite sjarmkurs?

<B>SUKSESSBAND:</B> Vokalist/gitarist Hans Petter Aaserud og vokalist/fløytist Ole Amund Gjersvik i Trang Fødsel.