Ikke for kyllinger

Hvis færre nå vil ha de tettvokste kyllingmonstrene, blir det kanskje mindre trangt om plassen for dem som blir igjen.

KYLLINGSORTERING:  Korianere spesialsorterer for norsk fjørfeindustri.  Kunsten å se forskjell på gule små hunkjønn og hankjønn forvaltes utelukkende av asiater som importeres til Norge som spesialkompetanse.  Foto: Agnete Brun / Dagbladet
KYLLINGSORTERING: Korianere spesialsorterer for norsk fjørfeindustri. Kunsten å se forskjell på gule små hunkjønn og hankjønn forvaltes utelukkende av asiater som importeres til Norge som spesialkompetanse. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÉN TING ER sikkert: Det er ingen som kommer til å gå i tog for kyllinger.

De trodde nok de var smarte der, kyllingene. Jeg ser dem for meg i skapelsesberetningen, da de sto der i kø og ventet på at godene skulle fordeles.

Vi tar pels, sa noen av dyrene. Mykt og varmt, godt og pent. Og deilig å sove på. Og store mørke, øyne, så vi kan se bra. Og se snille ut, nesten som menneskebarn.

Selv bjørner var med på dette opplegget.

Men ikke høns og kyllinger.

La oss se, tenkte de vel. Kanskje vi heller skal velge nebb, så vi kan hakke i jorda og skaffe mat. Fjær så vi kan flakse rundt. Og litt sinte, stirrende øyne, så vi kan skremme våre fiender, tenkte vel hønsefuglene der de sto bakerst i køen sammen med kalkunene.

NÅ KAN DE bare angre. Det er ingen som noensinne kommer til å gå i demonstrasjonstog for kyllinger.

Det er lov å holde 34 kilo oppdrettskyllinger på én kvadratmeter. Hvis du tar to Dagbladet og ett VG og ett Dagsavisen og bretter ut ved siden av hverandre har du omtrent en kvadratmeter. Det er ikke engang plass til 28 grilla kyllinger på den plassen. Bare prøv sjøl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer